Hoe ga je om met tegenslag?

Bloeiklas – Hoe ga je om met tegenslag?

 

Normale prijs: €10
Film + diner combi: €20
CJP, studenten- of stadspas: €7,50

Kaarten

Het is soms moeilijk om open te zijn over datgene waar je geen controle over hebt. Zoiets voelt als falen, alsof je het verkeerd doet. Kun je zelfs blij worden van narigheid?

We verdiepen ons in kleine en grote tegenslagen in je leven. Waarvan raakte jij van het padje af en hoe ga je ermee om? Gedraag jij je als een nijvere mier, struisvogel of depri hamster?

Onze maatschappij is erg gericht op individuele en actieve coping met tegenslag. Het moet zo snel mogelijk de wereld uit. Maar soms blijft het tegenzitten. We zijn niet altijd zulke superhumans als onze facebookpagina’s doen geloven. Welke alternatieven zijn er om tegenslag een plek te geven?

In deze Kwekerij-bloeiklas bespreken we ons ongemak met narigheid en gaan op zoek naar alternatieven. De avond is een persoonlijke en ontregelende broedplaats waar we onze ervaringen delen, putten uit religieuze en filosofische bronnen en onze aannames testen. Speel jij nog op safe?

Dit is een Bloeiklas van De Kwekerij: een persoonlijke en ontregelende broedplaats met groepen van maximaal 20 personen. We gaan op zoek naar ideeën of mensen die jou uitdagen. Met hulp van filosofische, sociologische, psychologische en religieuze bronnen.

Bestel hier je kaarten