Bloeiklas: Hoe heeft je opvoeding je gevormd?

*woensdag 12 april 2023, 19:30 – 21:30
Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

*Deze bloeiklas wordt in het Engels gegeven. Kaart verkoop start 1 december 2022.

 

Je wordt volwassen en merkt ineens dat je bent ‘opgevoed’. Hoe het bij jullie thuis ging is niet zoals het overal gaat. Je ouders hebben je van alles meegegeven. Wat neem je mee en wat niet?

In deze bloeiklas bieden we ideeën en oefeningen aan over hoe jij om kunt gaan met je opvoeding. Vanuit de psychologie en sociologie kijken we samen naar verschillende opvoedingsstijlen. Waren jouw ouders controlerend of lieten ze je juist heel vrij? En wat vond je daarvan? En tot wanneer duurde je opvoeding eigenlijk? Met de antropoloog Van Gennep onderzoeken we het belang van overgangsrituelen. We maken zelf een ritueel, tekenen een levenslijn, delen ervaringen en gaan terug naar onze kindertijd. Zo beslis jij bewust wat je mee wilt nemen en achter wilt laten.

 

Vind je dit een interessant thema, maar komt deze datum je niet goed uit of wil je de bloeiklas in het Nederlands volgen? Laat dan hier je emailadres achter, dan sturen we je een berichtje als deze bloeiklas weer op de planning staat.

Tijdens deze middag:
✔️ Delen we vragen en inzichten over onze opvoeding
✔️ Ga jij terug naar jouw kindertijd
✔️ Breng je jouw opvoeding in kaart
✔️ Beslis je welke invloeden je wel en juist niet mee wilt nemen

Veelgestelde vragen

Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.

Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!

Door wie?

De bloeiklassen worden gegeven door kwekers. Kwekers zijn mensen tussen de 18 en 35 jaar, die onze Kweekschool hebben afgerond. De kweekschool is een eenjarige opleiding waarbij kwekers de methodologie van De Kwekerij aanleren, oefenen met alle onderdelen van een bloeiklas, 360 graden feedback krijgen en zich de thematiek van De Kwekerij eigen maken.

De opleiding van de kweekschool wordt gegeven door Guy Wijnen. Guy is opgeleid in het geven van trainingen door Karin de Galan (School voor Trainingen) en heeft ruim 9 jaar ervaring als trainer voor kleine en grote organisaties. Door het aanleren van de methodologie en het oefenen in de praktijk worden de kwekers klaar gestoomd voor het geven van bloeiklassen.