Bloeiklas: Hoe verspeel je je leven?

Maandag 25 mei 19:30 - 22:00 uur

Heb jij altijd een volle agenda en werk je graag een to-do lijst af? Het lijkt wel of het meest gegeven antwoord op de vraag: hoe gaat het met je? ‘druk’ is. Alsof we onze eigenwaarde ontlenen aan ‘druk zijn’ en onze tijd ‘nuttig besteden’. Maar gaat daar niet iets essentieels verloren? In het heetst van de strijd vergeten we een van onze meest waardevolle kwaliteiten; het volgen van onze nieuwsgierigheid. We zijn vergeten hoe we ons als kind vermaakten: doelloos lummelend of spelend. De hoogste tijd om te onderzoeken hoe dat komt. Welke speelruimte gun jij jezelf?

Stuart Brown, arts, psychiater en klinisch onderzoeker zegt: ‘Niets stimuleert de hersenen meer dan spelen.’ Spelen prikkelt onze creativiteit, vermindert stress en kan ons innovatieve vermogen wakker kussen. Hoe kunnen we spel herintroduceren in ons leven? Tijdens deze avond delen we uitdagende ideeën, persoonlijke ervaringen, en verander je van een homo economicus in een homo ludens, de spelende mens!

Locatie: De Kas Uilenstede, Uilenstede 346b, Amstelveen.
Prijs*: €15 (student) en €18 (algemeen) inclusief koffie, thee en koekjes!

--

Dit is een bloeiklas voor studenten en young professionals van 18 tot 35 jaar. We delen prikkelende theorieën, creatieve oefeningen en er is ruimte voor je persoonlijk verhaal. We putten uit interdisciplinaire bronnen. Deze interactieve avond wordt verzorgd door Guy Wijnen, Michiel Heitink, en Clara van Haaften.

*Vormt de prijs een drempel om te komen, neem contact met ons op. Via www.kwekerijamsterdam.nl of mail info@kwekerijamsterdam.nl.