Bloeiklas: Hoe verspeel je je leven?

Maandag 5 oktober 19:30 - 22:00 uur

Heb jij altijd een volle agenda en werk je graag een to-do-lijst af? Het lijkt wel of het meest gegeven antwoord op de vraag: hoe gaat het met je? ‘druk’ is. Alsof we onze eigenwaarde ontlenen aan ‘druk zijn’ en onze tijd ‘nuttig besteden’. Maar gaat daar niet iets essentieels verloren? In het heetst van de strijd vergeten we een van onze meest waardevolle kwaliteiten; het volgen van onze nieuwsgierigheid. We zijn vergeten hoe we ons als kind vermaakten: doelloos lummelend of spelend. De hoogste tijd om te onderzoeken hoe dat komt. Welke speelruimte gun jij jezelf?

Stuart Brown, arts, psychiater en klinisch onderzoeker zegt: ‘Niets stimuleert de hersenen meer dan spelen.’ Spelen prikkelt onze creativiteit, vermindert stress en kan ons innovatieve vermogen wakker kussen. Hoe kunnen we spel herintroduceren in ons leven? Tijdens deze avond delen we uitdagende ideeën, persoonlijke ervaringen, en verander je van een homo economicus in een homo ludens, de spelende mens!

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.
Prijs*: €12,50 (student) en €17,50 (algemeen) inclusief koffie, thee en koekjes!

--

Dit is een bloeiklas van De Kwekerij: een inspirerend en interactieve workshop waar we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. We bieden inspirerende theorieën uit interdisciplinaire bronnen, doen creatieve oefeningen en delen persoonlijke ervaringen. Deze interactieve avond wordt verzorgd door Clara van Haaften en Loïs Vaars.

We maken onze programma’s voor studenten en young professionals van 18 tot 35 jaar en werken in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Ben je op zoek naar nieuwe inzichten en lijkt het je leuk om samen te leren? Doe mee!

*Vormt de prijs een drempel om te komen, neem contact met ons op via info@kwekerijamsterdam.nl.

Bekijk hier ons coronabeleid.