Hoe vind je rust in de stad?

Bloeiklas: Hoe vind je rust in de stad?

 

Normale prijs: €10
CJP, studenten- of stadspas: €7,50

Kaarten
We moeten van alles en netwerken de hele dag door. Maar hoe houd je je hoofd koel in de drukte van de stad? En wat gebeurt er als rust je ritme bepaalt?
 
Rust behoort volgens de filosoof Josef Pieper tot het fundament van onze beschaving. Maar in de moderne tijd speelt ons werk een cruciale rol. Zo groot dat we zelfs aan vermoeidheid ten onder dreigen te gaan. Wat is rust, wat biedt het en wat gaat er verloren als we altijd bezig zijn?
 
Een meer ontspannen leven. We proberen het we in de drukke stad. Door af en toe ‘alleen maar zijn’ en onze gedachten los te laten. Op een yogamatje bijvoorbeeld. Maar doen we dat alléén om vervolgens weer als opgeladen batterijtje aan de slag te gaan? Hoe zou de wereld eruit zien als we tevreden zijn met ‘gewoon bestaan’, los van alles wat we van onszelf en anderen moeten bereiken?
 
In deze Kwekerij-bloeiklas ‘Hoe vind je rust in de stad’ behandelen we zowel de praktijk als de theorie. Door middel van nieuwe inzichten, persoonlijke reflectie en oefeningen zal je de stad na deze interactieve avond heel anders binnen wandelen.

 

Bestel hier je kaarten