Bloeiklas: Hoeveel speelruimte geef jij jezelf?

Maandag 3 mei 19:30 - 21:00 uur
De Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18A

In tijden waarin waarden als efficiëntie en productiviteit hoog op een voetstuk staan, blijft er soms maar weinig speelruimte over. Maar gaat daar niet iets essentieels verloren? In het heetst van de strijd kunnen we zomaar één van onze meest waardevolle kwaliteiten uit het oog verliezen: het volgen van onze nieuwsgierigheid.

Als tegenwicht voor de nadruk op presteren en doelmatigheid willen we in deze bloeiklas onderzoeken hoe we iets speelser kunnen omgaan met onze ambities en imperfecties. We gaan op zoek naar wat er nodig is voor een vruchtbare speelruimte én stellen de vraag hoe rommelen, lummelen en flierefluiten opnieuw een bloeiende plaats kan krijgen in ons volwassen leven. Speel je mee?

Aangezien iedereen ondertussen wel schermmoe is, zal deze bloeiklas geheel in thema buiten in De Hoftuin worden georganiseerd. Buiten kunnen we op een veilige manier samen komen en is er genoeg ruimte om de corona maatregelen na te leven.

Wij kijken ernaar uit om iedereen weer fysiek en op een veilige manier te ontmoeten. Laten we buiten spelen!

Bekijk hier ons coronabeleid.

 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!