Bloeiklas: Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

2 november 2021 van 19:30 – 21:30
Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

Ticketprijs: €7,50 – €12,50*

 

Het is verleidelijk onzekerheden en negatieve gevoelens te zien als persoonlijk falen. Je eerste reactie is wellicht de boel te negeren of ertegen te gaan vechten. Maar wat gebeurt er als je eerlijk je kwetsbaarheid deelt?

Wat zou er gebeuren als we tegenslag, imperfectie, pijn en rotdagen omarmen als deel van het leven? Het ongeluk niet langer wegduwen, maar ermee leren leven. Want kwetsbaarheid is een onderschatte kracht. We zijn – gelukkig – niet zulke superhumans als we zelf zouden willen. Openhartig zijn over tegenslag biedt ruimte voor anderen, zelfacceptatie en het opdoen van levenservaring.

In deze bloeiklas bespreken we ons ongemak met narigheid en gaan op zoek naar ruimte voor kwetsbaarheid. Waarom vinden we het zo lastig om hier eerlijk over te zijn? Waarom schamen we ons dat we naar een avond over ‘kwetsbaarheid’ willen? Tijdens deze avond reflecteren we eerlijk op onze overtuigingen en onderzoeken we hoe we hiermee omgaan.

Vind je dit een interessant thema, maar komt deze datum je niet goed uit? We houden je graag op de hoogte. Laat hier je emailadres achter, dan sturen we je een berichtje als deze bloeiklas weer op de planning staat.

Tijdens deze avond:
✔️ Delen we vragen en inzichten over kwetsbaarheid
✔️ Krijg je zicht op ons maatschappelijk ongemak met kwetsbaarheid
✔️ Prikken we kwetsbaarheidmythes lek
✔️ Ontdek je wat kwetsbaarheid jou te bieden heeft

Veelgestelde vragen

Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.

Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!

Door wie?

De bloeiklassen worden gegeven door kwekers. Kwekers zijn mensen tussen de 18 en 35 jaar, die onze Kweekschool hebben afgerond. De kweekschool is een eenjarige opleiding waarbij kwekers de methodologie van De Kwekerij aanleren, oefenen met alle onderdelen van een bloeiklas, 360 graden feedback krijgen en zich de thematiek van De Kwekerij eigen maken.

De opleiding van de kweekschool wordt gegeven door Guy Wijnen. Guy is opgeleid in het geven van trainingen door Karin de Galan (School voor Trainingen) en heeft ruim 9 jaar ervaring als trainer voor kleine en grote organisaties. Door het aanleren van de methodologie en het oefenen in de praktijk worden de kwekers klaar gestoomd voor het geven van bloeiklassen.