Wat heeft kwetsbaarheid te bieden?

Woensdag 2 december 19:30 - 21:30 uur
Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

Het is verleidelijk onzekerheden en negatieve gevoelens te zien als persoonlijk falen. Je eerste reactie is wellicht de boel te negeren of ertegen te gaan vechten. Maar wat gebeurt er als je eerlijk je kwetsbaarheid deelt?

Wat zou er gebeuren als we tegenslag, imperfectie, pijn en rotdagen omarmen als deel van het leven? Het ongeluk niet langer wegduwen, maar ermee leren leven. Want kwetsbaarheid is een onderschatte kracht. We zijn – gelukkig – niet zulke superhumans als we zelf zouden willen. Openhartig zijn over tegenslag biedt ruimte voor anderen, zelfacceptatie en het opdoen van levenservaring.

In deze bloeiklas bespreken we ons ongemak met narigheid en gaan op zoek naar ruimte voor kwetsbaarheid. Waarom vinden we het zo lastig om hier eerlijk over te zijn? Waarom schamen we ons dat we naar een avond over ‘kwetsbaarheid’ willen? Tijdens deze avond reflecteren we eerlijk op onze overtuigingen en onderzoeken we hoe we hiermee omgaan.Bekijk hier ons coronabeleid.

 
 

                De Kwekers

Daniëlle (29): "De kracht van kwetsbaarheid is een populaire term geworden sinds het boek van Brene Brown hierover. Echter is en blijft het lastig om je echt kwetsbaar op te stellen, omdat je snel denkt dat je dan als zielig of aansteller te boek staat. In deze bloeiklas wil ik met jullie het gesprek hierover aan gaan. Waarom schamen we ons hiervoor? En welke voordelen kan het je juist opleveren? Hopelijk zie ik je daar!"
Lois: "Als ik niet goed in m’n vel zit heb ik het gevoel niet de kracht te hebben om me kwetsbaar op te stellen. Terwijl ik wéét dat het open en eerlijk zijn met jezelf en anderen juist kracht geeft. Het weten is echter heel iets anders dan het ook voelen. Met elkaar het gesprek hierover aan te gaan is een belangrijke en fijne eerste stap daarheen."

 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!