Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Stel, je besluit om mee te doen. Leuk! Gedurende de maand sturen we je een aantal emails met daarin korte artikelen met vragen of overwegingen over het boek. Onder het artikel kun je de discussie aangaan met andere deelnemers. Hoe denken zij hierover?

Meer zin in een offline gesprek? Aan het einde van de maand organiseren we een avond waarop we het boek van die maand bespreken, onder het genot van een hapje en drankje.

Het boek voor januari is The Second Mountain van David Brooks. In dit boek bespreekt Brooks de twee bergen. De eerste berg gaat over jezelf: je eigen ontwikkeling, interesses en ambities. Volgens Brooks zijn we daar te veel op gefocust. Het gaat juist om de tweede berg: de ander. Je onafhankelijkheid laten gaan en op zoek gaan naar verbinding met een overtuiging, een community of een ander. De boekenclub-meeting vindt plaats op 30 januari, vanaf 19:30.

De boekenclub wordt georganiseerd door Laurens, David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar anouk@kwekerijamsterdam.nl. Wil je meedoen? Dan kun je hieronder het aanmeldformulier invullen.
Deelname aan de boekenclub is gratis. Tijdens de avond vragen we wel een bijdrage voor drankjes.

 
 

Yes, ik doe mee!

* indicates required

Ik geef toestemming voor het gebruik van mijn gegevens door De Kwekerij.

Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief, door te klikken op de link onderaan de nieuwsbrief. Meer informatie over jouw privacy vind je op kwekerijamsterdam.nl

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.