Coronaspecial: Never waste a good crisis

Donderdag 3 september 19:30 - 22:00 uur

De coronacrisis heeft de wereld stilgezet en jou misschien ook. Wat doet deze tijd met je? Heeft het je – los van het leed, de stress en onzekerheid – ook wat gebracht? Kwam je meer buiten en koos je bewust wie je wel en niet zag? In het kader van 'never waste a good crisis' staan we stil voordat we doorgaan. Hoe zorgen we dat we vasthouden wat de moeite waard is?

Dat doen we met een bloeiend programma:

Poëtische performance Joos Jonges
❀ Mini workshop ‘How to never waste a good crisis’
Live muziek door Nikki Verhoeven geschreven in coronatijd
Talk over rouw en verlies door Ruben Hoekstra
Coronakronieken door Daan Heerma van Voss
Borrel voor iedereen die nog na wilt praten

Meer over het programma:

Joos Jonges is dichter en performer en speelt een teaser van haar voorstelling DINO. Een poëtische performance over lanterfanten in de prestatiemaatschappij. We volgen Dino, een vrouw met een been buiten de maatschappij, en horen hoe het ruime sop ruist. Maar Dino is óók als de dood niet genoeg uit haar leven te halen. Joos gaat met Dino op onderzoek uit, zij zijn twee-in-één: ze klooien maar wat aan én halen het onderste uit de kan. Lanterfanten met FOMO. Hoe houdt Dino haar balans, en kunnen we wat van haar opsteken?

Sara van de Ven zie je bij De Kwekerij stralen tijdens openhartige gesprekken. Ook gaf ze voor de Gemeente Amsterdam de workshop 'Never waste a good crisis'. Ze gelooft dat de wereld meer openheid en eerlijkheid nodig heeft, ook als het even tegenzit

Guy Wijnen (initiatiefnemer bij De Kwekerij) zet mensen graag in beweging. Hij gebruikt zijn energie om dat wat vastzit, los te maken, en wat wil groeien tot bloei te laten komen. Al tijdens zijn studie arbeid- en organisatiesociologie ontdekte Guy het belang van reflectie. Het zette zijn oogkleppen af en gaf hem een gezonde dosis zelfreflectie. Tijdens de workshop zet hij je op creatieve wijze stil, zodat je met meer inzicht door kunt.

Ruben Hoekstra bloeit van verhalen vertellen. Tijdens corona heeft hij afscheid moeten nemen van zijn opa. Daarnaast merkt hij dat rouw veel meer opduikt in zijn leven. Hij verloor eerder een neef van zijn leeftijd en ziet parallellen met de verliezen in deze tijd. Afscheid nemen is niet makkelijk, en al helemaal niet als je iemand niet kan omhelzen. Hij nodigt je uit om middels gedichten te ervaren hoe je rouw de ruimte kan geven. Soms rauw, maar wel de moeite waard.

Daan Heerma van Voss verzamelt al sinds het begin van de Corona-uitbraak verhalen en ervaringen van mensen wereldwijd. Deze heeft hij nu, aangevuld met zijn eigen ervaringen, verzameld in het boek ‘Coronakronieken’. Tijdens de avond doet hij een boekje open. Mocht je het willen kopen gaat 100% van de opbrengst naar de boekhandel.

Nikki Verhoeven zal het thema van de avond omlijsten met haar verhalende liedjes met poëtische teksten. Met een betoverende stem zal ze reflecteren op de coronatijd door haar rake muzikale observaties. Laat jij je raken?

---

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.
Prijs*: €12,50 (student) en €17,50 (algemeen) inclusief welkomstdrankje!

*Vormt de prijs een drempel om te komen, neem contact met ons op. www.kwekerijamsterdam.nl / info@kwekerijamsterdam.nl