Reflecteren met regelmaat

De Community Kalender is een nieuw initiatief, ontstaan vanuit het verlangen om met meer regelmaat en betrokkenheid bezig te zijn met de vertrouwde Kwekerij-onderwerpen. De Community Kalender vindt één keer per twee maanden plaats. Tijdens zo’n maand gaan we gedurende twee weken aan de slag met één specifiek thema, zoals conflict, rust of relaties. Je bepaalt zelf of je de volgende maand ook weer meedoet.

We trappen af met een zondagmiddagbrunch, waar we met elkaar en het thema van de maand kennismaken. De week erop nemen we de tijd om inhoudelijk dieper in te gaan op het thema. Dat doen we door korte reflectie oefeningen en theorieën met je te delen. In de tweede week nodigen we je uit om praktisch aan de slag te gaan tijdens “het ritueel van de maand”: een ritueel waarmee we op speelse wijze het thema een bewuste plek geven in ons dagelijkse leven. Klinkt dat nog wat vaag? Dat kan kloppen, want het ritueel bedenken we met elkaar!

Aan het eind van de twee weken vindt er afsluitend een online ontmoeting plaats om ervaringen uit te wisselen en samen terug te blikken op de afgelopen twee weken.

 

JUNi

De maand juni staat in het teken staan van het thema rust en verdriet. Op het eerste gezicht een misschien ietwat merkwaardige combinatie, maar bij nader inzien hebben rust en verdriet misschien wel meer met elkaar te maken dan we vaak denken. De ervaring leert namelijk dat als je stilstaat, je eerst vaak erg onrustig wordt; juist als je een halve dag stil bent, kunnen opeens allerlei grote vragen komen bovendrijven. Volgens Dirk de Wachter is onze natuurlijke reactie dat we dit ongemak niet willen voelen en daarom wegstoppen. Zouden we, in plaats daarvan, kunnen oefenen in ons verdriet de tijd geven die het nodig heeft?

Zondag 29 mei 11:00-13:00 – Aftrap van de maand aan de Nieuwe Herengracht 18
Zoals gewoonlijk trappen we de maand af met een gezellige zondagmiddagbrunch aan de Nieuwe Herengracht 18. De ochtend zal in het teken staan van een eerste kennismaking met het thema en de introductie van het ritueel van de maand, uiteraard onder het genot van een koffietje (of theetje, of sapje) en een croissantje. Van harte welkom om aan te sluiten! Toegang is gratis. 😊

Zondag 12 juni 11:00-12:00 – Afsluiting van de maand op Zoom

Heb je nog vragen? Dan kun je een berichtje sturen naar: david@kwekerijamsterdam.nl. Wil je je graag aanmelden? Dat kan via het formulier hieronder.

Ik wil me aanmelden voor de Community Kalender

12 + 10 =