Mestival 2021

Een festival over verbinding in tijden van verdeeldheid

Tickets vanaf €10

Hoe kun je inspireren in plaats van polariseren

We hebben net de verkiezingen achter de rug. De ‘wij’ en ‘zij’ uit de verkiezingstaal vlogen ons om de oren. Wie de ‘wij’ en wie de ‘zij’ zijn verschilt steeds. In ieder geval hebben ‘zij’ het niet begrepen. De polarisatie lijkt groter dan ooit.

We hebben allemaal andere opvattingen en meningen. Dat is ook wenselijk, want hoe saai is een samenleving waarin iedereen precies hetzelfde denkt en vindt? Alleen met diversiteit liggen wel gevaren op de loer. Het kan leiden tot verdeeldheid, sociale spanningen en tot het niet langer kennen en herkennen van de ander: polarisatie. Sociale media vergroten deze gevaren. Hoe werkt een samenleving, met een diversiteit aan meningen en achtergronden?

Polarisatie is een groot maatschappelijk probleem. Alleen wat doen we ertegen? In aanloop naar en tijdens het Mestival gaan we op zoek naar antwoorden voor de grote vragen van nu. Tijdens het festival komen experts aan het woord. We dagen ze uit om op een toegankelijke manier tips en tricks te delen. Zo willen we ons wapenen tegen polarisatie en ontdekken hoe we beter samen kunnen leven.

Tijdens het Mestival 2021 wil De Kwekerij met jou duiken in de wereld van polarisatie en bubbels. We willen begrijpen waarom we elkaar niet begrijpen. Op zoek naar de mechanismen erachter. Doe je mee?

Je kunt ook alvast je kaartje reserveren. Early Birds zijn er tot 1 juli!