Mestival

De Kwekerij organiseert sinds 2016 een uniek festival: het Mestival. Een festival dat is ontstaan om kritische vragen te stellen over de stinkende ideeën van onze maatschappij. Want wat zijn de effecten van de huidige prestatiemaatschappij op jonge mensen? Tijdens het Mestival analyseren we deze effecten en ontwikkelen we nieuwe perspectieven. Tijdens een groot aantal inspirerende workshops gaan de Mestival bezoekers aan de slag. Thought Leaders delen hun gedachtegoed en er is volop muziek en theater. Bij het Mestival gaat het erom millennials (weer) te laten bloeien! Sprekers van vorige edities waren onder meer de denker des vaderlands Marli Huijer, schrijvers Jan Geurtz, Marianne Donner, psycholoog Gert-Jan Kloens, filosoof Jan Drost, advocaat en hemelbestormer Don Ceder, en de talentvolle documentairemaker Sarah Domogala.

Meedoen

Heb jij een stinkend idee ontdekt? Laat het ons weten via mestival@kwekerijamsterdam.nl

 
 

2016

Wij zijn de generatie die wel moet slagen. Prestatie-gedreven zijn we in competitie met elkaar. We zijn zelf verantwoordelijk voor ons geluk. Als we het maar willen. Onze dromen zijn eindeloos. Maar wat komt er daadwerkelijk van terecht? Torenhoge ambities worden met de grond gelijk gemaakt in een arbeidsmarkt vol hoogopgeleide barista's en eeuwige stagiaires. Intussen raken we alleen maar meer teleurgesteld in onszelf en het leven. Daar zit toch een luchtje aan? 

2017

Waar vinden we romantiek en commitment? Alles lijkt te kunnen tussen Tinder en tradities: samenwonen, trouwen, kinderen, maar ook meerdere partners tegelijk. Zijn datingtrends als ghosting en de hook-up culture de nieuwe modus operandi? Wat betekent dat voor genegenheid, binding en intimiteit? Waar sta jij als het gaat om liefde?

2018

We dwalen door dit tijdperk, zonder te weten waar we heen moeten gaan en wat we aan het doen zijn'. Aldus hoofdspreker van deze editie van Mestival en Denker des Vaderlands René ten Bos. In verschillende workshops zoeken we een antwoord op de volgende vragen: Wat is de macht van de mens in deze tijd van grootschalige veranderingen? En wat hebben we nodig om niet te verdwalen?

2019

Weet jij wat je wilt? Heb je alle doelen helder? En hoe (snel) ga je deze bereiken? Het zijn vragen die we onszelf regelmatig stellen – en zo niet, dan worden ze wel aan ons gesteld. Want wie niet ambitieus is, doet niet echt mee. Steeds meer jongeren belanden echter opgebrand, depressief, eenzaam of lusteloos naast het podium. Hoog tijd om onze ‘ambitie’ eens kritisch te benaderen. Want hoe gezond is deze eigenlijk?