Mestival - over dwalen, idealen en daden

Mestival afbeelding - over dwalen en idealen

Het Programma

19:00 uur – Deuren open ❀ 19:00 – 19:45 uur Eten in de foyer ❀ 19:45 uur – Live optreden ❀ 20:00 uur – Openingslezing René ten Bos ❀ 20:35 uur - 21:15 uur Arena met 3 spekers ❀ 21:30 – 23:15 uur Workshop ronde 1 ❀ 22:15 – 22:45 uur Intermezzo ❀ 23:00 – 23:45 uur Workshop ronde 2 ❀ 23:45 – 01:00 uur Borrel met beats ❀

TICKETS

Hoe gaan wij de geschiedenisboeken in? Als het aan René ten Bos, Denker des Vaderlands, ligt niet zo best:

'We dwalen door dit tijdperk, zonder te weten waar we heen moeten gaan en wat we aan het doen zijn.'


Tijdens deze editie van Mestival zoeken we in workshops een antwoord op de volgende vragen: Wat is de macht van de mens in deze tijd van grootschalige veranderingen? En wat hebben we nodig om niet te verdwalen?

Niet eerder waren de effecten van ons bestaan op de aarde zo duidelijk zichtbaar: opwarming van de aarde, massa-extinctie, migratiestromen en uitputting van grondstoffen. De consequenties van ons doen (en laten) zijn ingrijpend en onomkeerbaar.
Juist in een periode van eindeloze mogelijkheden, blijkt onze manier van leven onhoudbaar. Wat kunnen millennials in deze onzekerheid betekenen? Hoe bepalen we wat waar is tussen alternative facts? Aan welk verhaal kunnen we ons vasthouden?

19:00 - 20:00
Menu & muziek

We serveren een heerlijk gezond maaltje met basmatirijst, chana masala, kikkererwtencurry met kokos en yoghurt. Urad Dal, zwarte linzencurry, gestoof met tomaat. Palak Paneer, spinzie curry met gebakken paneer (Indiase kaas). En een komkommer salade met munt. Tot 19:45 uur verkrijgbaar in de foyer. Vanaf 19:30 uur gaan de zaaldeuren. Daar eet je je maaltijd onder het genot van live tunes die je welkom heten.

Denker des vaderlands, René ten Bos


Hoe ben jij van betekenis?


De één luidt de noodklok terwijl de ander zich vredig op de bank nestelt. Bepalen we zelf ons lot of wordt het bepaald? Heeft het nog wel zin om voor idealen te vechten? Of blijven de grote vragen onbeantwoord en is ronddolen onze nieuwe modus? Tijdens dit Mestival dompelen we ons onder in de ondoorzichtige realiteit van de 21e eeuw. Samen met allerlei initiatieven die praktische oplossingen bieden, nemen we de uitdagingen van onze tijd onder de loep. Zonder cynisme, zodat je kunt zien wat er kan en hoe.

De komende maand verschijnt er meer informatie over de workshops, nieuwe sprekers en activiteiten. Dus hou het event in de gaten!

Het Programma

Liefde in 2017

Waar vinden we romantiek en commitment? Alles lijkt te kunnen tussen Tinder en tradities: samenwonen, trouwen, kinderen, maar ook meerdere partners tegelijk. Zijn datingtrends als ghosting en de hook-up culture nu de modus operandi? Wat betekent dat voor genegenheid, binding en intimiteit? Waar sta jij als het gaat om liefde?

'Liefde is zonder grond, ze overvalt en verwondt ons', zo stelt de Duits-Koreaanse filosoof Han. Maar binnen het berekenende zelfbewustzijn van de moderne mens lijkt voor die irrationele, allesverslindende liefde weinig plaats. Is de romantische liefde te rijmen met de wensen en mogelijkheden van de millennial?

20:00 Openingslezing
Jan Geurtz


Schrijver Jan Geurtz opent de avond. Hij is auteur van meerdere bestsellers en vindt veel inspiratie in het boeddhisme. In zijn laatste boek Verslaafd aan liefde stelt hij dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Vanavond laat Jan Geurtz zien hoe we onze behoefte aan andermans bevestiging kunnen veranderen in duurzaam en onafhankelijk geluk.

19:00 - 20:00
Warm eten in de foyer


We serveren voor aanvang van het programma weer een heerlijke en gezonde maaltijd. Pasta met salade. Vegetarisch en met vlees. Vanaf 19:30 uur gaan de zaaldeuren open en kun je deze warme maaltijd rustig nuttigen onder het genut van live muziek van Marle Thomson.

Kaarten inclusief eten vind je hier.

De Workshops vinden plaats in twee rondes: 21:00-21:45 & 22:30-23:15

Mestival begint al over...

00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds