Online Bloeiklas: Hoe bloeit vriendschap ten tijde van corona?

Dinsdag 3 november 20:00 - 21:30 uur

Goede relaties zijn goed voor je gezondheid, geluk en brein. Maar hoe doe je dat in tijden van corona? Digitalisering biedt kansen, maar eenzaamheid ligt op de loer. In deze online bloeiklas bieden we je tips om de gedeeltelijke lockdown betekenisvol door te komen. We dagen we je uit om stil te staan en in actie te komen om jouw vriendschappen ook nu te laten bloeien.

Het hebben van vrienden lijkt zo vanzelfsprekend, maar tegelijkertijd denken we er te weinig over na. De Kwekerij neemt je mee in de wondere wereld van waardevolle sociale relaties. Het wordt een interactieve avond waarin we klassieke en moderne ideeën over vriendschap bespreken. Van Aristoteles tot de invloed van digitalisering en social media. Ook kijken we naar onszelf. Waar kunnen vrienden jou voor bellen? Hoe haal jij meer uit jezelf en jouw vriendschap(pen)? Tijdens deze avond maak je de balans op. Wie zit er in jouw ´warme kas´ en wie eigenlijk niet?

Verwacht persoonlijke verhalen, verhelderende theorie en inzichtgevende oefeningen. Doe mee en haal meer uit je vriendschappen!

Na aankoop van je ticket ontvang je uiterlijk 2 uur voor de training een link naar de zoom sessie. Ben je hier nog niet bekend mee? Ga naar de website en installeer de app op je pc of laptop. Meedoen kan ook via je telefoon of iPad. Let op: Het werkte het best met oortjes!

 
 

                De Kwekers

Nikki: "Pas toen ik voor werk een tijd naar het buitenland verhuisde werd ik mij bewust van mijn vriendschappen. Welke Nederlandse vrienden hielden contact, en hoe? En welke mensen in mijn 'nieuwe leven' ging ik als vrienden beschouwen, en waarom? Mijn vrienden, hun rol en het concept vriendschap veranderde en mede daarom ga ik graag met jullie deze avond hierover op onderzoek uit!"Michiel: "In deze tijd is het heel makkelijk om met veel mensen contact te maken en contact te behouden. Socialmedia, whatsapp, bellen, een contact is zo(weer) gelegd. Wat maakt een vriendschap echt sterk? Wat is vriendschap voor jou en ga jij voor kwantiteit of voor kwaliteit? "


 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. Twijfel je om welke reden dan ook over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!