Online Bloeiklas: Hoe breng je structuur in je leven?

Maandag 8 februari 20:00 - 21:30 uur
Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

Door de corona-crisis is veel van ons dagelijks ritme weggevallen. We fietsen niet meer op vaste tijdstippen naar opleiding of werk. Door het thuiswerken lopen werk en privé door elkaar. Soms letterlijk, bij collega’s met jonge kinderen of medestudenten met huisgenoten die door het beeld heen lopen tijdens het zoomen. Hoe hou jij je dagelijkse ritme vast?

Tijdens deze bloeiklas bespreken we wat het aloude adagium van rust, reinheid en regelmaat. Daarnaast zoomen we uit en laten we zien welke kansen deze tijd biedt. Waren we niet iets te druk, druk, druk? En hoe creëeren we nieuwe ritmes? Deze tijd van stilstand nodigt uit tot reflectie. Wat verstoort ons ritme en wat is een gezond ritme? Tijdens deze bloeiklas moedigen we je aan om je eigen ritme te hervinden.

Bekijk hier ons coronabeleid.

 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!