Online Bloeiklas: Waarom willen we steeds iets nieuws?

Dinsdag 9 juni 20:00 - 21:00 uur

Socioloog Zygmunt Bauman noemt de moderne mens een toerist: we komen aan, vermaken ons, consumeren en vliegen weer weg – zonder echt verbinding aan te gaan. We leven in een vloeibare moderniteit, zegt hij, met een fragmentarisch karakter: ons werk bestaat steeds vaker uit korte projecten, romantische liefdesverbanden worden net zo makkelijk aangegaan als beëindigd en de wereld vereist dat we flexibel zijn.

Wat doet het met ons, als alles inwisselbaar is? Het maakt vrijer en verrijkt ons met nieuwe ervaringen, maar maakt ook angstiger en eenzamer. Wat hebben we als ‘vloeibaar’ mens nodig, om een waardevol leven te leiden? Tijdens deze online editie zoomen we natuurlijk ook in op deze tijd. Wat brengt deze tijd van stilstand? Geen nieuwe festivals, films, restaurantjes... wat zijn de voor- en nadelen?

Interesse? Doe mee! Na registratie van je gratis ticket ontvang je uiterlijk 2 uur voor de training een link naar de zoom sessie.

---

Dit is een online bloeiklas van De Kwekerij: een inspirerende bloeiplek voor studenten en young professionals waar we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. We werken in kleine groepen van maximaal 20 deelnemers van 18 tot 35 jaar. Doe je mee?

Locatie: Online via Zoom
Prijs*: Gratis. Voor- of achteraf heb je de mogelijkheid om een donatie te doen

De Kwekerij is onderdeel van het Collectief voor Imperfectie. Samen met andere stichtingen in Amsterdam bieden we tegenwicht aan de ongezonde druk die het streven naar perfectie kan opleggen. Kijk voor meer informatie en evenementen op: www.collectiefvoorimperfectie.nl.