kweekteam
Versterking gezocht
juni 9, 2020
kwekerij-interview-dunja-ruben
Laat ik nu maar genieten van deze tijd
juni 18, 2020
Bloeiklas - Corona: Fomo of Jomo

Maandag 29 juni 19:30 - 22:00 uur

Hoe houd je vast wat corona je bracht?

De wereld gaat weer langzaam open. Terrassen worden gevuld, net als onze agenda's. Er wordt zelfs weer geknuffeld. Waar we de afgelopen maanden thuis moesten blijven en afstand moesten houden, weten we elkaar nu weer te vinden.

Maar bracht het coronavirus ons – los van het leed, de angst en onzekerheid – ook niet een hoop rust?

Renee Gravemaker van VPRO, beschrijft de effecten van deze tijd. Hij komt tot de conclusie dat een beetje meer rust niet zo gek is in een wereld waar bijna 70% van de mensen tussen de 18 en 34 last heeft van FOMO. ‘Maar nu de pandemie de agenda’s noodgedwongen schoon heeft geveegd, lijkt er zich de afgelopen weken een soort tegenbeweging te voltrekken. De sociale en interne druk om zoveel mogelijk te willen doen, is ineens een stuk minder geworden. FOMO heeft plaatsgemaakt voor JOMO: Joy Of Missing Out.’

Was je niet stiekem blij met een lege agenda? Kwam je meer buiten en koos je bewust wie je wel en niet zag? Was deze crisis niet eerder een zegen, dan een vloek? In de Washington Post betogen wetenschappers Luke Fernandez en Susan J. Matt dat deze tijd ons laat ervaren hoe een eenvoudig leven eruitziet. Zoals onze voorouders, die het gemakkelijk vonden om zichzelf te isoleren. Ze beweren zelfs dat deze tijd van eenzaamheid uiteindelijk leidt tot meer gezelligheid.

Hoe is dat voor jou? Wat heeft corona jou gebracht? Wat wil je houden en waar wil je zo snel mogelijk weer vanaf? In het kader van 'never waste a good crisis' staan we stil voordat we doorgaan. Hoe behouden we het goede en zorgen we dat we vasthouden wat de moeite waard is?

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.
Prijs*: €7,50 (student) en €12,50 (algemeen) inclusief koffie, thee en koekjes!

*Vormt de prijs een drempel om te komen, neem contact met ons op. www.kwekerijamsterdam.nl / info@kwekerijamsterdam.nl

Bekijk hier ons coronabeleid.