Wat is wijsheid?: Generaties aan tafel

Millennials zijn altijd druk. Maar ergens voelen we wel aan dat de hectiek van alledag niet de plek is om wijsheid te vinden. Daar is vertraging voor nodig. Vertraging is nu juist de specialiteit van ouderen. Zijn zij dan ook wijs of is dat een mythe?

Tijdens ‘Wat is wijsheid?’ stappen we uit onze generatiebubbel. Omdat vragen naar levenswijsheid niet alleen jongeren bezighouden, maar ook de ouderen. Met idealen, relaties, verwachtingen en tegenslag heeft iedereen te maken. En dus kunnen we alle perspectieven gebruiken. Daarom gaan we op intergenerationele expeditie. Aan een mooie maaltijd kauwen we op stereotypen en wisselen we verhalen, ervaringen en levenslessen uit. Om uiteindelijk te proosten op de ontmoetingen en de wijsheid!

 

De thema’s van de avonden zijn: idealen (14 okt), relaties (28 okt), verwachtingen (11 nov) en tegenslag (25 nov).

14 oktober: Wat is wijsheid over idealen? Duik met ons en elkaar in de wereld van idealen. Zijn die nu echt zo verschillend tussen generaties? Stel je die bij tijdens je leven, doven ze uit of ontsteekt het vuur pas op latere leeftijd?

28 oktober: Wat is wijsheid over relaties? Laten we het eens over relaties hebben. Hoe werkten die vroeger en hoe werken ze nu? En is dat nu echt zo anders?

11 november: Wat is wijsheid over verwachtingen? Verwachtingen zijn misschien wel van alle tijden. Maar wat wordt er dan precies van je verwacht? Was dat vroeger anders dan nu? En hoe ga je daar mee om?

25 november: Wat is wijsheid over tegenslag? Vroeg of laat krijgen we allemaal met tegenslag te maken. En dan? Hoe ga je er mee om? Kun je dat beter met de jaren of gaat dat beter als je jong en misschien wat flexibeler bent?

Ben je erbij? Koop hieronder je kaartje!

 

Praktisch:

  • Data: 14 okt – 28 okt – 11 nov – 25 nov
  • Tijd: 18-21 uur
  • Locatie: In de kas aan de Nieuwe Herengracht 18 in Amsterdam
  • Tickets: €10 pp per avond of €30 voor de hele reeks (inclusief maaltijd)