De Kwekerij Agenda
de-kwekerij-kwetsbaarheid-kracht

5 maart - Bloeiklas: Welke kracht biedt kwetsbaarheid?

Wat doe je als iets tegenzit? Het roept al snel gevoelens op van schaamte, falen en machteloosheid. Intuïtief besluiten we om onze gevoelens te negeren of er zelfs tegen te vechten. Wat zou er gebeuren als we lijden omarmen als deel van ons bestaan? Niet langer de pijn wegduwen, maar er mee leren leven. Kwetsbaarheid is namelijk een onderschatte kracht. Vanavond bespreken we ons eigen ongemak met narigheid en gaan we op zoek naar ruimte voor kwetsbaarheid. Waarom vinden we het zo lastig om hierover eerlijk te zijn?

Locatie: De Kas, Uilenstede 346B, Amsterdam.

Bekijk details
kwekerij-vriendschap-bloeien

6 april - Bloeiklas: Hoe bloeit vriendschap?

Goede relaties zijn goed voor je gezondheid, geluk en brein. Maar een duurzame vriendschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat betekent vriendschap voor jou? Door Facebook en LinkedIn breid je je vriendenkring uit met één muisklik. Maar wat is een échte vriend of vriendin eigenlijk? In deze bloeiklas dagen we je uit met praktische oefeningen, persoonlijke reflectie en prikkelende ideeën.

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Bekijk details
Breakfast Breaks

7 april - Breakfast Breaks

Soms gaat het leven hier in Amsterdam wat op de automatische piloot. Vooral de ochtenden zijn hier gevoelig voor. Je wekker gaat, je staat op, douchet, ontbijt, poetst je tanden, etc. soms in combinatie met haast - of je consumeert wat nieuws of Instagram op je telefoon. Wat als je het even helemaal anders doet?

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Bekijk details
hoe ontdek je-2

12 mei - Bloeiklas: Hoe ontdek je wat je wilt?

Je staat in de bloei van je leven. Maar soms zie je door alle ‘kansbomen’ het bos niet meer. Iedereen is druk, doet z’n best, maar waarvoor eigenlijk? Volgens de Australische verpleegkundige Bronnie Ware hebben stervenden het meeste spijt van het najagen van andermans verwachtingen. Hoeveel aandacht geef jij jouw dromen? Passen jouw keuzes wel bij je wensen voor de toekomst? Belangrijke vragen in een tijd van burn-outs, keuzestress en prestatiedruk.

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Bekijk details
hoe-3

25 mei - Bloeiklas: Hoe verspeel je je leven?

Heb jij altijd een volle agenda en werk je graag een to-do lijst af? Het lijkt wel of het meest gegeven antwoord op de vraag: hoe gaat het met je? ‘druk’ is. Alsof we onze eigenwaarde ontlenen aan ‘druk zijn’ en onze tijd ‘nuttig besteden’. Maar gaat daar niet iets essentieels verloren? In het heetst van de strijd vergeten we een van onze meest waardevolle kwaliteiten; het volgen van onze nieuwsgierigheid. We zijn vergeten hoe we ons als kind vermaakten: doelloos lummelend of spelend. De hoogste tijd om te onderzoeken hoe dat komt. Welke speelruimte gun jij jezelf?

Locatie: De Kas, Uilenstede 346B, Amsterdam.

Bekijk details
kwekerij-steeds-iets-nieuws

1 juni - Bloeiklas: Waarom willen we steeds iets nieuws?

Wat doet het met ons als alles inwisselbaar is? Het maakt vrijer en verrijkt ons met nieuwe ervaringen, maar maakt ook angstiger en eenzamer. Wat hebben we als ‘vloeibaar’ mens nodig om een waardevol leven te leiden? Vanavond verkennen we de voor- en nadelen van twee populaire mensbeelden: de wijze grijsaard die tevreden op zijn vaste bankje zit en de levenslustige reiziger met kennissen overal. Hoe voorkom je een dolende toerist of een wereldvreemde eigenheimer?

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Bekijk details
kwekerij-opvoeding

8 juli - Bloeiklas: Wat doe je met je opvoeding?

Naar de stad kom je vaak alleen, maar (on)bewust neem je allerlei lessen, waarden en overtuigingen met je mee. Hoe ben jij opgegroeid? Wat hebben je ouders je meegegeven? En wat laat je liever achter je op weg naar volwassenheid? Tijdens deze avond maak je de balans op. Voor welke rite de passage sta jij? We kijken antropologisch en sociologisch naar de gevolgen van deze verandering.

Locatie: De Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Bekijk details