De Kwekerij Agenda

Het Kwekerij Koffiemoment

Elke dinsdagochtend 11.00 uur - Het Kwekerij Koffiemoment

Nu iedereen weer meer aan huis gebonden is, en dus vanuit huis werkt en/of studeert, is het welbekende koffiemomentje in de ochtend verdwenen. Het moment waarbij je kan kletsen over wat je maar wilt. Het Kwekerij Koffiemoment is er voor iedereen die zin heeft in een (goed) gesprek in de ochtend met een warme kop koffie. Zodat je daarna energiek en gesteund de dag begint.

Het Kwekerij Koffiemoment is elke dinsdagochtend van 11:00 tot 11:30 via Zoom.

Meer info
verdieping-identiteit-werk

De Verdieping: Identiteit en Werk

Je loopt wel eens rond met vragen... Wat is belangrijk voor mij? Hoe kan ik het verschil maken? Wie ben ik eigenlijk en waar wil ik voor gaan? Tijdens “De Verdieping” ga je structureel en intensief aan de slag met deze vragen, gedurende 7 avonden met een groep van maximaal 7 deelnemers.

De Verdieping start op woensdag 14 april 2021 en eindigt op woensdag 7 juli 2021.

Meer info
banners voor FB events-9

18 mei - Online bloeiklas: Wanneer is liefde goed genoeg?

De verwachtingen zijn hoog. Zoals relatietherapeute Esther Perel opmerkt is het ongelooflijk wat mensen van elkaar verlangen. Je partner(s) moet(en) én je anker, én je beste vriend, én je vurige liefde zijn. Wat mag je van de liefde verwachten? En wat verwacht de liefde van jou? Wat is jouw ideaalbeeld in de liefde en hoe verhoudt die zich tot het zogenaamde ‘perfecte’ plaatje?

Let op deze bloeiklas is verplaatst naar dinsdagavond 18 mei van 19:30 tot 21:30 uur in onze Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Meer info

6 mei - De Boekenclub "Ugwu, Odenigbo, Olanna en Richard"

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden: De Kwekerij Boekenclub! Één boek en één ontmoeting per maand. Deze maand "Een halve gele zon" van Chimamanda Ngozi Adichie.

Deze boekenclub vindt plaats op 6 mei vanaf 19:30 (hopelijk in het echie).

Meer info
Schermafbeelding 2021-02-17 om 10.04.19

25 april - Walk & Talk

Loop jij ook telkens hetzelfde rondje en ben je toe aan nieuwe gezichten én nieuwe gespreksstof. Dan hebben we iets moois voor jou! Je kunt zeven zondagen aan de wandel met een (on)bekende. Iedere twee weken staat er dit voor je klaar: een stuk inhoud om op te kauwen, een paar uitdagende gespreksvragen én een luistertip om je wandeling mee af te sluiten.

De vijfde Walk & Talk vindt plaats op zondag 25 april vanaf 15:00. We starten bij de Nieuwe Herengracht 18 in Amsterdam, en Strandslag 10 in Den Haag.

Meer info
bloeiklas spelen perfectionisme

3 mei - Bloeiklas: Hoeveel speelruimte geef jij jezelf?

In tijden waarin waarden als efficiëntie en productiviteit hoog op een voetstuk staan, blijft er soms maar weinig speelruimte over. Maar gaat daar niet iets essentieels verloren? In het heetst van de strijd kunnen we zomaar één van onze meest waardevolle kwaliteiten uit het oog verliezen: het volgen van onze nieuwsgierigheid.

Deze bloeiklas vindt plaats op maandag 3 mei van 19:30 tot 21:00 uur, buiten in De Hoftuin.

Meer info
banners voor FB events-6

19 mei - Bloeiklas: Hoe ontdek je wat je wilt?

Je hoort van anderen misschien wel eens dat je in de bloei van je leven staat, maar voelt dat ook zo? Soms misschien wel, maar soms ook helemaal niet. Iedereen lijkt druk, doet z’n best, maar waarvoor eigenlijk? Volgens de Australische verpleegkundige Bronnie Ware hebben mensen in de eindfase van hun leven het meeste spijt van het najagen van andermans verwachtingen. Hoeveel aandacht geef jij jouw dromen? Passen jouw keuzes wel bij je wensen voor de toekomst?

Deze bloeiklas vindt plaats op woensdag 19 mei van 19:30 tot 21:30 uur.

Meer info
Insta cursus- Identiteit en werk

Instagramcursus: Identiteit & Werk

Je loopt wel eens rond met vragen. Wie ben ik eigenlijk? Wat is belangrijk voor mij? Hoe kan ik impact maken? Volg ons online ontwikkeltraject en ontdek waar jij werk van wilt maken. In deze cursus ga je in 5 dagen op zoek naar waar jij voor staat, en hoe je dat vorm kunt geven. We behandelen theorieën uit de psychologie, sociologie en filosofie waaruit je inspiratie kunt halen. En je gaat aan de slag met oefeningen, zodat het niet alleen bij nadenken blijft.

Deze instagramcursus loopt van 25 t/m 29 januari.

Meer info


Diversiteit en coronabeleid
De meeste van onze activiteiten vinden op dit moment online plaats, via Zoom. We hopen je gauw weer in onze Kas te mogen ontmoeten, zodra dat veilig kan.

De activiteiten van De Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle achtergronden, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er mogelijk is. We denken graag met je mee.

De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot één van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje. We hopen je snel te ontmoeten!