Agenda

De Kwekerij Agenda

2 februari: Wanneer is liefde goed genoeg?

De liefde: een ingewikkeld concept. Hoe zit het met jouw twijfels en het streven naar de perfecte relatie? Doe mee aan de bloeiklas!

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

kwekerij-boekenclub

6 februari: Community Kalender

Wil je gedurende het jaar graag op gezette tijden stilstaan bij de grote vragen des levens? Dan is de Kwekerij Community Kalender iets voor jou! Twee weken lang staan we met een grope stil bij een thema. In februari trappen we af met het thema conflict.

17 februari: Wat als we het oneens zijn?

Je kunt het niet met iedereen eens zijn. Maar hoe kun je op een goede manier met conflict omgaan? Ontdek het in deze workshop!

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

kwekerij-boekenclub

22 februari: Boekenclub – De belofte van Damon Galgut

Voor de volgende boekenclubmeeting lezen we ‘De belofte’ van Damon Galgut. Deze winnaar van de Booker Prize 2021 toont het verhaal van een wit Afrikaans gezin op verschillende momenten in de tijd: op vier familiebegrafenissen. Een onopgelost probleem vormt de rode draad: de zwarte hulp Salomé is ooit beloofd dat zij haar eigen woning zou krijgen op het land van de familie. Die niet waargemaakte belofte werkt nog decennia lang door in de familie.

kwekerij-boekenclub

1 maart: De Verdieping Identiteit & Werk

Welke ambities heb je? Hoe kun je impact maken? In zeven avonden ga je, gevoed met inspirerende theorieën, prikkelende oefeningen en een lekker diner, de verdieping aan.

9 maart: Hoeveel speelruimte geef jij jezelf?

Ons leven draait om productiviteit. We willen zoveel mogelijk gedaan krijgen. Wanneer doe je nog iets nutteloos? Waar is de ruimte gebleven om te spelen?

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

29 maart: Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

Weinig dingen werken zo verbindend als kwetsbaarheid. En weinig dingen zijn zo eng. Fijn als iemand anders zich kwetsbaar opstelt, maar ikzelf liever niet. Waarom is kwetsbaarheid zo ongemakkelijk?

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

11 april: Hoe heeft je opvoeding je gevormd?

Je wordt volwassen en merkt ineens dat je bent ‘opgevoed’. Hoe het bij jullie thuis ging is niet zoals het overal gaat. Je ouders hebben je van alles meegegeven. Wat neem je mee en wat niet?

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

3 mei: Hoe ontdek je wat je wilt?

Keuzes genoeg, maar hoe bepaal je welk pad je inslaat? Kan je zeker weten dat je een juiste keuze maakt? Zet eerst een stap terug. Wat is nu echt belangrijk?

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

19 mei: Wat verwacht je van vriendschap?

We kennen meer mensen dan ooit tevoren en onze sociale netwerken blijven groeien. Maar wie zit er in jouw warme kas en wat betekent dat?

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

13 juni: Hoe vind je rust in de drukte?

Appjes, Facebook, Insta… Als je niet op let sta je constant aan. Ontdek in deze bloeiklas hoe rust jouw ritme kan bepalen.

Ticketprijs: €7,50 – €12,50

19 – 25 juni: Kweekretraite

Tijdens deze retraite heb je alle ruimte om met je eigen vraag op pad te gaan. Daarbij bieden wij van De Kwekerij een zo vruchtbaar mogelijke voedingsbodem: ruimte voor stilte, creatieve oefeningen, inhoudelijke voeding en de mogelijkheid tot uitwisseling in een inspirerende omgeving.