Bloeiklassen in de Kas

bloeiklas-over-het-leven-de-kwekerij

14 oktober - Bloeiklas: Hoe dankbaarheid je leven verandert

Er zijn altijd kansen om te groeien, en daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we niet goed genoeg zijn. We voelen ons gejaagd, gestrest en ontevreden. Waarom moet het altijd meer, beter, gaver, sneller? Zo’n ontevreden houding bedreigt ons geluk. Wat ons daarbij kan helpen is: dankbaar zijn.

Bekijk details
persoonlijke-ontwikkeling-bloeiklas-de-kwekerij

29 oktober - Bloeiklas: Hoe ontdek je wat je wilt?

Je staat in de bloei van je leven. Maar soms zie je door alle ‘kansbomen’ het bos niet meer. Iedereen is druk, doet z’n best, maar waarvoor eigenlijk? Volgens de Australische verpleegkundige Bronnie Ware hebben stervenden het meeste spijt van het najagen van andermans verwachtingen. Hoeveel aandacht geef jij jouw dromen?

Bekijk details
Mestaval-Ambitie-De-Kwekerij

1 november - Mestival over Ambitie

Op 1 november doen we iets bijzonders in onze kas. We onderzoeken onze ambitie. Weet je wat je wilt? Heb je je doelen helder? En hoe ga je ze bereiken? Het zijn vragen die we onszelf regelmatig stellen - en zo niet, dan worden ze wel aan ons gesteld. Wie niet ambitieus is, doet eigenlijk niet echt mee.
Maar waarom eigenlijk? Steeds meer jongeren belanden opgebrand, depressief, eenzaam of lusteloos naast het podium. Hoog tijd dus om ambitie eens flink om te schoffelen! Wat is (gezonde) ambitie eigenlijk?

Bekijk details
agenda liefde-06

5 november - Bloeiklas: Hoe bloeit vriendschap?

Goede relaties zijn goed voor je gezondheid, geluk en brein. Maar een duurzame vriendschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat betekent vriendschap voor jou? Door Facebook en LinkedIn breid je je vriendenkring uit met één muisklik. Maar wat is een échte vriend of vriendin eigenlijk? In deze bloeiklas dagen we je uit met praktische oefeningen, persoonlijke reflectie en prikkelende ideeën.

Bekijk details
agenda liefde-06

19 november - Bloeiklas: Wat doe je met je opvoeding?

Naar de stad kom je vaak alleen, maar (on)bewust neem je allerlei lessen, waarden en overtuigingen met je mee. Hoe ben jij opgegroeid? Wat hebben je ouders je meegegeven? En wat laat je liever achter je op weg naar volwassenheid?

Bekijk details
persoonlijke-ontwikkeling-bloeiklas-de-kwekerij

3 december - Bloeiklas: Hoe kan rust je ritme bepalen?

Welke rol speelt rust in jouw leven? Druk zijn lijkt de nieuwe norm in een wereld met eindeloos veel mogelijkheden, blakend van zelfvertrouwen. Maar hoe vind je rust? Alles in onze samenleving is gericht op groei. Maar is al dat hollen en vliegen wel zo’n vooruitgang?

Bekijk details
bloeiklas-over-het-leven-de-kwekerij

17 december - Bloeiklas: Waarom willen we steeds iets nieuws?

Wat doet het met ons, als alles inwisselbaar is? Het maakt vrijer en verrijkt ons met nieuwe ervaringen, maar maakt ook angstiger en eenzamer. Wat hebben we nodig om de ‘vloeibaarbaarheid’ van het leven te weerstaan? Vanavond verkennen we de voor- en nadelen van twee mensbeelden> Lijk je meer op een dolende tourist of een wereldvreemde pelgrim? En wat hebben beide portretten ons te bieden?

Bekijk details