Agenda

Bloeiklassen bij De Nieuwe Liefde

Bloeiklas-voor-millennials-de-Kwekerij

13 mei - Bloeiklas: Hoe bloeit vriendschap?

Goede relaties zijn goed voor je gezondheid, geluk en brein. Maar een duurzame vriendschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat betekent vriendschap voor jou? Door Facebook en LinkedIn breid je je vriendenkring uit met één muisklik. Maar wat is een échte vriend of vriendin eigenlijk? In deze bloeiklas dagen we je uit met praktische oefeningen, persoonlijke reflectie en prikkelende ideeën.

Bekijk details
Bloeiklas-voor-millennials-de-Kwekerij

28 mei - Bloeiklas: Waarom willen we steeds iets nieuws?

Socioloog Zygmunt Bauman noemt de moderne mens een toerist: we komen aan, vermaken ons, consumeren en vliegen weer weg – zonder echt verbinding aan te gaan. Volgens Bauman leven we in een vloeibare moderniteit, met een fragmentarisch karakter: ons werk bestaat steeds vaker uit korte projecten, romantische liefdesverbanden worden net zo makkelijk aangegaan als beëindigd en de wereld vereist dat we flexibel zijn. Wat doet het met ons, als alles inwisselbaar is?

Bekijk details

Geweest

Bloeiklas-voor-millennials-de-Kwekerij

23 april - Bloeiklas: Spelend werken: hoe het wél kan!

Concurreren we elkaar niet kapot? In tijden van onderlinge concurrentie ligt de nadruk op prestatie en nuttig bezig zijn. Ons werk, relaties en vrije tijd: alles moet zo efficiënt mogelijk ingedeeld zijn. Maar gaat er niet iets essentieels verloren? Hoe we ons als kind vermaakten? Doelloos, lummelend, spelend. Tijdens deze bloeiklas leren we onszelf veranderen van homo economicus in homo ludens! De Spelende Mens!

Bekijk details
Bloeiklas-de-kwekerij-millennials

25 maart - Bloeiklas: hoe ontdek je wat je wilt?

Je staat in de bloei van je leven. Maar soms zie je door alle ‘kansbomen’ het bos niet meer. Iedereen is druk, doet z’n best, maar waarvoor eigenlijk? Vanavond maken we tijd vrij voor een gezonde dosis zelfreflectie.

Bloeiklas-voor-millennials-de-Kwekerij

12 maart - Bloeiklas: welke kracht biedt kwetsbaarheid?

Wat doe je als iets tegenzit? Het roept al snel gevoelens op van schaamte, falen en machteloosheid. Intuïtief besluiten we om onze gevoelens te negeren of er zelfs tegen te vechten. Wat zou er gebeuren als we lijden omarmen als deel van het leven? Niet langer de pijn wegduwen, maar er mee leren leven. Want kwetsbaarheid is een onderschatte kracht.

Bloeiklas-voor-millennials-de-Kwekerij

22 januari - Bloeiklas: hoe dankbaarheid je leven verandert

Rupsjesnooitgenoeg, rustelozen en perfectionisten, welkom! Volgens het idee van zelfontplooiing zijn we nooit helemaal af. Er zijn altijd kansen om te groeien, en daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we niet goed genoeg zijn. We voelen ons gejaagd, gestrest en ontevreden. Waarom moet het altijd meer, beter, gaver, sneller?

bloeiklas-hoe-bloei-je-samen

9 April - Bloeiklas Date jezelf: wie ben jij?

Liefde gaat niet over rozen, dus gun jezelf een stevige blik in de spiegel. Wat betekent liefde voor jou? Wat zoek je eigenlijk in een partner? Waarom beland je steeds in dezelfde valkuil? Vanavond oefenen we met negatieve feedback en jezelf zijn en blijven. Vanavond oefenen we met negatieve feedback en jezelf zijn en blijven.

Bloeiklas-de-Kwekerij-over-het-leven

23 April - Bloeiklas Waarom willen we steeds iets nieuws?

Ben jij al uitgekeken op je iPhone 7? Op je date, huis of werk? Waarom zijn we zo snel verveeld en afgeleid? Altijd op zoek naar iets nieuws? Vanavond verkennen we de voor- en nadelen van twee populaire mensbeelden: de wijze grijsaard en de levenslustige reiziger met kennissen overal.

Bloeiklas-de-kwekerij-millennials

29 Mei - Bloeiklas Hoe ontdek je wat je wilt?

Je staat in de bloei van je leven. Maar soms zie je door alle ‘kansbomen’ het bos niet meer. Iedereen is druk, doet z’n best, maar waarvoor eigenlijk? In deze bloeiklas maken we tijd vrij voor een gezonde dosis zelfreflectie.

De Verdieping is nu bezig bij LAB111

de-kwekerij-verdieping-identiteit-werk-2019

Vanaf 5 maart 2019 - De Verdieping

Je loopt wel eens rond met vragen... Wat is belangrijk voor mij? Hoe kan ik het verschil maken? Wie ben ik eigenlijk en waar wil ik voor gaan? Toe aan Verdieping? Geef je op voor de volgende serie (september/oktober) met een mailtje naar verdieping@kwekerijamsterdam.nl Tijdens “De Verdieping” ga je structureel en intensief aan de slag met deze vragen. Je eet samen met maximaal zeven deelnemers en volgt het inhoudelijke programma.

Geweest

bloeiklas-hoe-bloei-je-samen

1 Mei - Bloeiklas Hoe bloei je samen?

Bij elkaar blijven is een kunst. Hoe vergroot je de liefde? Leer elkaars waarden, verlangens en liefdestalen begrijpen. Hoe goed ken je jezelf en de ander in jullie relatie? Wil je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie? Bemest je liefdestuin op deze avond vol verhalen, oefeningen en verhelderende inzichten.

Bloeiklas-de-Kwekerij-over-het-leven

15 Mei - Bloeiklas
Hoe ga je om met tegenslag?

Het is soms moeilijk om open te zijn over datgene waar je geen controle over hebt. Zoiets voelt als falen, alsof je het verkeerd doet. Kun je zelfs blij worden van narigheid? We verdiepen ons in kleine en grote tegenslagen in je leven. Waarvan raakte jij van het padje af en hoe ga je ermee om?

Bloeiklas-de-kwekerij-millennials

4 Juni - Bloeiklas Hoe vind je rust in de stad?

We moeten van alles en netwerken de hele dag door. Maar hoe houd je je hoofd koel in de drukte van de stad? En wat gebeurt er als rust je ritme bepaalt? Wat is rust, wat biedt het en wat gaat er verloren als we altijd bezig zijn?

Bloeiklas-de-Kwekerij-over-het-leven

18 Juni - Bloeiklas
Bubbel breken

Zit jij lekker in je bubbel? We raken steeds verder ingesloten in onze veilige filterbubbel. In hoeverre zijn we hier zelf verantwoordelijk voor? Hoe blijf je open en prik je je bubbel door? Wanneer heb jij voor het laatst iemand ontmoet buiten jouw bubbel en wat gebeurt er dan?