Bloeiklassen in de Kas

bloeiklas-over-het-leven-de-kwekerij

10 september - Bloeiklas: Hoe verspeel je je leven?

In tijden van onderlinge concurrentie ligt de nadruk op prestatie en nuttig bezig zijn. Ons werk, relaties en vrije tijd: alles moet zo efficiënt mogelijk ingedeeld zijn. Maar gaat er niet iets essentieels verloren? Hoe we ons als kind vermaakten? Doelloos, lummelend, spelend. De hoogste tijd om eens te onderzoeken hoe dat komt.

Bekijk details
de-verdieping-het-ontwikkeltraject-van-de-kwekerij

17 sept - De Verdieping: Identiteit en Werk

Loop jij wel eens rond met vragen als: Wat is belangrijk voor mij? Hoe kan ik het verschil maken? Wie ben ik en waar wil ik écht voor gaan? Tijdens “De Verdieping” ga je structureel en intensief aan de slag met deze vragen.

Bekijk details
bloeiklas-over-het-leven-de-kwekerij

24 september - Bloeiklas: Welke kracht biedt kwetsbaarheid?

Wat doe je als iets tegenzit? Het roept al snel gevoelens op van schaamte, falen en machteloosheid. Intuïtief besluiten we om onze gevoelens te negeren of er zelfs tegen te vechten. Wat zou er gebeuren als we lijden omarmen als deel van ons bestaan?

Bekijk details
agenda liefde-06

1 oktober - Bloeiklas: Wanneer is liefde goed genoeg?

In de veelheid van contacten is er die ene, vaste liefdesrelatie. Iemand waar je je aan committeert en die je zowel aantrekkelijk vindt, begrijpt en vertrouwt. Hoe ga je om met relatietwijfels? Natuurlijk weet je dat perfecte relaties niet bestaan, maar wat mag je wél van de liefde verwachten? En wat verwacht de liefde van jou?

Bekijk details
bloeiklas-over-het-leven-de-kwekerij

14 oktober - Bloeiklas: Hoe dankbaarheid je leven verandert

Er zijn altijd kansen om te groeien, en daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we niet goed genoeg zijn. We voelen ons gejaagd, gestrest en ontevreden. Waarom moet het altijd meer, beter, gaver, sneller? Zo’n ontevreden houding bedreigt ons geluk. Wat ons daarbij kan helpen is: dankbaar zijn.

Bekijk details