De Kwekerij Agenda
kwekerij-opvoeding

17 augustus - Online bloeiklas: Wat doe je met je opvoeding?

Naar de stad kom je vaak alleen, maar (on)bewust neem je allerlei lessen, waarden en overtuigingen met je mee. Hoe ben jij opgegroeid? Wat hebben je ouders je meegegeven? En wat laat je liever achter je op weg naar volwassenheid?

Deze online bloeiklas vindt plaats op maandag 17 augustus van 20:00 tot 21:30 uur, via Zoom

Meer info
kwekerij-zelfliefde

26 augustus - Online bloeiklas: Hoe vergroot je je zelfliefde?

Hoe kom je vooruit als het even tegenzit? Tussen dip en depressie zit een innerlijke wereld van vallen en weer op staan. Zelfliefde kan je helpen weer op te krabbelen na het vallen als je in een dip zit. Het leven zit namelijk voor iedereen wel eens tegen. Het is echter belangrijk om je leven niet te laten definiëren door deze mindere momenten. In deze bloeiklas dagen we je uit om je zelfliefde te vergroten en deze belangrijke bron van veerkracht te leren kennen.

Deze online bloeiklas vindt plaats op woensdag 26 augustus van 20:00 tot 21:30 uur, via Zoom

Meer info
kwekerij-coronaspecial

3 september - Coronaspecial: Never waste a good crisis

De coronacrisis heeft de wereld stilgezet en jou misschien ook. Wat doet deze tijd met je? Heeft het je – los van het leed, de stress en onzekerheid – ook wat gebracht? Kwam je meer buiten en koos je bewust wie je wel en niet zag? In het kader van 'never waste a good crisis' staan we stil voordat we doorgaan. Hoe zorgen we dat wel vasthouden wat de moeite waard is?

Deze coronaspecial vindt plaats op donderdag 3 september van 19:30 tot 22:00 uur.

Meer info
kwekerij-amsterdam-utrecht

9 september - Kwekerij Amsterdam X Kwekerij Utrecht: Welke speelruimte gun jij jezelf?

In tijden van onderlinge concurrentie ligt de nadruk op prestatie en nuttig bezig zijn. Maar daarmee gaat er een fundamenteel menselijk kenmerk verloren: ruimte om te spelen! In deze bloeiklas dagen we je uit om de homo ludens in je wakker te kussen, en te ontdekken hoe jij meer spel in je leven en werk kunt ervaren.

Deze samenwerking tussen Kwekerij Amsterdam en Kwekerij Utrecht vindt plaats op woensdag 9 september van 18:30 tot 22:00 uur. Locatie: Burgemeester Fockema Andreaelaan 13.

Meer info
kwekerij-boekenclub

10 september - De Boekenclub: Tussen de wereld en mij

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden: De Kwekerij Boekenclub! Één boek en één ontmoeting per maand. In juli lezen we 'Tussen de wereld en mij' van Ta-Nehisi Coates.

De Boekenclub vindt plaats op donderdag 10 september van 19:30 tot 21:00 uur.

Meer info
kwekerij-rust

16 september - Bloeiklas: Hoe kan rust je ritme bepalen?

Welke rol speelt rust in jouw leven? Druk zijn lijkt de nieuwe norm in een wereld met eindeloos veel mogelijkheden, blakend van zelfvertrouwen. Maar hoe vind je rust? Alles in onze samenleving is gericht op groei. Maar is hollen en vliegen wel zo’n vooruitgang? We willen alles uit het leven halen, maar het gevolg is dat we onszelf gemakkelijk overvragen.

De bloeiklas vindt plaats op woensdag 16 september van 19:30 tot 22:00 uur.

Meer info
verdieping-identiteit-werk

23 september - De Verdieping: Identiteit en Werk

Je loopt wel eens rond met vragen... Wat is belangrijk voor mij? Hoe kan ik het verschil maken? Wie ben ik eigenlijk en waar wil ik voor gaan? Tijdens “De Verdieping” ga je structureel en intensief aan de slag met deze vragen, gedurende 7 avonden met een groep van maximaal 7 deelnemers.

De Verdieping start op woensdag 23 september (t/m woensdag 16 december) van 18:30 tot 21:30 uur.

Meer info
kwekerij-liefde

29 september - Bloeiklas: Wanneer is liefde goed genoeg?

In de veelheid van contacten is er die ene, vaste liefdesrelatie. Iemand waar je je aan committeert en die je zowel aantrekkelijk vindt, begrijpt en vertrouwt. Hoe ga je om met relatietwijfels? Hoe evalueer je als je ‘in between relationships’ zit? Natuurlijk weet je dat perfecte relaties niet bestaan, maar wat mag je wél van de liefde verwachten? En wat verwacht de liefde van jou?

De bloeiklas vindt plaats op dinsdag 29 september van 19:30 tot 22:00 uur.

Meer info
kwekerij-spelen

5 oktober - Bloeiklas: Hoe verspeel je je leven?

Heb jij altijd een volle agenda en werk je graag een to-do lijst af? Het lijkt wel of het meest gegeven antwoord op de vraag: hoe gaat het met je? ‘druk’ is. Alsof we onze eigenwaarde ontlenen aan ‘druk zijn’ en onze tijd ‘nuttig besteden’. Maar gaat daar niet iets essentieels verloren?

De bloeiklas vindt plaats op maandag 5 oktober van 19:30 tot 22:00 uur.

Meer info
kwekerij-ontdekken

26 oktober - Bloeiklas: Hoe ontdek je wat je wilt?

Je staat in de bloei van je leven. Maar soms zie je door alle ‘kansbomen’ het bos niet meer. Iedereen is druk, doet z’n best, maar waarvoor eigenlijk? Volgens de Australische verpleegkundige Bronnie Ware hebben stervenden het meeste spijt van het najagen van andermans verwachtingen. Hoeveel aandacht geef jij jouw dromen? Passen jouw keuzes wel bij je wensen voor de toekomst?

De bloeiklas vindt plaats op maandag 26 oktober van 19:30 tot 22:00 uur.

Meer info
kwekerij-vriendschap

3 november - Online bloeiklas: Hoe bloeit vriendschap?

Goede relaties zijn goed voor je gezondheid, geluk en brein. Maar een duurzame vriendschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat betekent vriendschap voor jou? Door Facebook en LinkedIn breid je je vriendenkring uit met één muisklik. Maar wat is een échte vriend of vriendin eigenlijk?

Deze online bloeiklas vindt plaats op dinsdag 3 november van 20:00 tot 21:30 uur, via Zoom.

Meer info
kwekerij-dankbaarheid

11 november - Bloeiklas: Wanneer is het ooit goed genoeg?

Volgens het idee van zelfontplooiing zijn we nooit helemaal af. Er zijn altijd kansen om te groeien, en daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we nooit goed genoeg zijn. We voelen ons gejaagd, gestrest en ontevreden. Waarom moet het altijd meer, beter, gaver, sneller? Zo’n ontevreden houding bedreigt ons geluk. Wat kan ons daarbij helpen?

Deze bloeiklas vindt plaats op woensdag 11 november van 19:30 tot 22:00 uur.

Koop je kaartje
kwekerij-kwetsbaarheid

2 december- Bloeiklas: Welke kracht biedt kwetsbaarheid?

Wat doe je als iets tegenzit? Het roept al snel gevoelens op van schaamte, falen en machteloosheid. Intuïtief besluiten we om onze gevoelens te negeren of er zelfs tegen te vechten. Wat zou er gebeuren als we lijden omarmen als deel van ons bestaan? Niet langer de pijn wegduwen, maar er mee leren leven. Kwetsbaarheid is namelijk een onderschatte kracht.

Deze bloeiklas vindt plaats op woensdag 2 december van 19:30 tot 22:00 uur.

Meer info
Agenda

Instagram cursus identiteit & werk - Tijdelijk verlengd

In deze cursus ga je in vijf modules van vijftien minuten op zoek naar waar jij voor staat, en hoe je dat vorm kunt geven. Je ontdekt stapsgewijs waar jij je aandacht op wilt richten en waar jij dus werk van wilt maken. Juist in deze tijd van stilstand ontvang je uitdagende reflectieopdrachten en oefeningen. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je de modules bekijkt.
Kosten: €14,95

Meer info