De Kwekerij Agenda

Diversiteit en coronabeleid
Onze activiteiten vinden live plaats, geheel corona-proof, in de kas van De Kwekerij met een groep van maximaal 12 personen.

De activiteiten van De Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle achtergronden, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er mogelijk is. We denken graag met je mee.

De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje. We hopen je snel te ontmoeten!

kwekerij-ontdekken

26 oktober - Bloeiklas: Hoe ontdek je wat je wilt? (Uitverkocht)

Je staat in de bloei van je leven. Maar soms zie je door alle ‘kansbomen’ het bos niet meer. Iedereen is druk, doet z’n best, maar waarvoor eigenlijk? Volgens de Australische verpleegkundige Bronnie Ware hebben stervenden het meeste spijt van het najagen van andermans verwachtingen. Hoeveel aandacht geef jij jouw dromen? Passen jouw keuzes wel bij je wensen voor de toekomst?

De bloeiklas vindt plaats op maandag 26 oktober van 19:30 tot 21:30 uur.

Meer info
kwekerij-vriendschap

3 november - Online bloeiklas: Hoe bloeit vriendschap ten tijde van corona?

Goede relaties zijn goed voor je gezondheid, geluk en brein. Maar een duurzame vriendschap is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat betekent vriendschap voor jou? Door Facebook en LinkedIn breid je je vriendenkring uit met één muisklik. Maar wat is een échte vriend of vriendin eigenlijk?

Deze online bloeiklas vindt plaats op dinsdag 3 november van 20:00 tot 21:30 uur, via Zoom.

Meer info
kwekerij-dankbaarheid

11 november - Bloeiklas: Wanneer is het ooit goed genoeg?

Volgens het idee van zelfontplooiing zijn we nooit helemaal af. Er zijn altijd kansen om te groeien, en daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we nooit goed genoeg zijn. We voelen ons gejaagd, gestrest en ontevreden. Waarom moet het altijd meer, beter, gaver, sneller? Zo’n ontevreden houding bedreigt ons geluk. Wat kan ons daarbij helpen?

Deze bloeiklas vindt plaats op woensdag 11 november van 19:30 tot 21:30 uur.

Meer info

17 november - De Boekenclub: De meester en Margarita

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden: De Kwekerij boekenclub! Één boek en één ontmoeting per maand. Deze maand lezen we 'De meester en Margarita’ van Michael Boelgakov.

De boekenclub vindt plaats op dinsdag 17 november vanaf 19:30.

Meer info
kwekerij-kwetsbaarheid

2 december- Bloeiklas: Welke kracht biedt kwetsbaarheid?

Wat doe je als iets tegenzit? Het roept al snel gevoelens op van schaamte, falen en machteloosheid. Intuïtief besluiten we om onze gevoelens te negeren of er zelfs tegen te vechten. Wat zou er gebeuren als we lijden omarmen als deel van ons bestaan? Niet langer de pijn wegduwen, maar er mee leren leven. Kwetsbaarheid is namelijk een onderschatte kracht.

Deze bloeiklas vindt plaats op woensdag 2 december van 19:30 tot 21:30 uur.

Meer info
Facebookbanners-6

15 december- Bloeiklas: Wanneer is liefde goed genoeg?

In de veelheid van contacten is er die ene, vaste liefdesrelatie. Iemand waar je je aan committeert en die je zowel aantrekkelijk vindt, begrijpt en vertrouwt. Hoe ga je om met relatietwijfels? Hoe evalueer je als je ‘in between relationships’ zit? Natuurlijk weet je dat perfecte relaties niet bestaan, maar wat mag je wél van de liefde verwachten? En wat verwacht de liefde van jou?

Deze bloeiklas vindt plaats op dinsdag 15 december van 19:30 tot 21:30 uur.

Meer info
verdieping-identiteit-werk

De Verdieping: Identiteit en Werk

Je loopt wel eens rond met vragen... Wat is belangrijk voor mij? Hoe kan ik het verschil maken? Wie ben ik eigenlijk en waar wil ik voor gaan? Tijdens “De Verdieping” ga je structureel en intensief aan de slag met deze vragen, gedurende 7 avonden met een groep van maximaal 7 deelnemers.

De Verdieping is gestart op woensdag 14 oktober, maar staat begin 2021 weer op de agenda. Interesse? Neem contact op via info@kwekerijamsterdam.nl

Meer info
Agenda

Instagram cursus identiteit & werk - Tijdelijk verlengd

In deze cursus ga je in vijf modules van vijftien minuten op zoek naar waar jij voor staat, en hoe je dat vorm kunt geven. Je ontdekt stapsgewijs waar jij je aandacht op wilt richten en waar jij dus werk van wilt maken. Juist in deze tijd van stilstand ontvang je uitdagende reflectieopdrachten en oefeningen. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je de modules bekijkt.
Kosten: €14,95

Meer info