De Kwekerij Agenda

snoeisessie facebook-04

6 augustus - Snoeisessie

Bij De Kwekerij zijn we een hoop bezig met metaforen van groeien, bloeien en snoeien. We babbelen wat af. Reflecteren erop los. Reuze belangrijk! Maar hoe lekker is het om ook soms de handen uit de mouwen te steken? Even niet de wildgroei uit je agenda snoeien. Maar gewoon een tuin. Omdat er genoeg mensen zijn die jouw hulp kunnen gebruiken. Tof om met elkaar te doen en zo nieuwe mensen te ontmoeten.

De snoeisessie vindt plaats op vrijdag 6 augustus van 13:30 tot 18:00 uur, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Meer info
bloeiklas van de kwekerij & LUX 1708.2021

17 augustus - De Kwekerij X LUX: Hoeveel speelruimte geef jij jezelf?

In tijden waarin waarden als efficiëntie en productiviteit hoog op een voetstuk staan, blijft er soms maar weinig speelruimte over. Maar gaat daar niet iets essentieels verloren? In het heetst van de strijd kunnen we zomaar één van onze meest waardevolle kwaliteiten uit het oog verliezen: het volgen van onze nieuwsgierigheid. Speel je mee?

Deze bloeiklas vindt plaats op dinsdag 17 augustus van 19:30 tot 21:30 uur, Prinsegracht 27, Den Haag.

Ticketprijs: €12,50 - €17,50

Meer info
kwekervrijplaats-02

28 augustus - Kwekervrijplaats

Op 28 augustus toveren we onze fijne tuin om tot een Kwekervrijplaats: een laagdrempelige kennismaking met De Kwekerij. Een mini-festivalletje met kleine workshops, creatieve oefeningen, hapjes, drankjes, muziek en alle ruimte om te spelen. Kom je ook?

Je bent van harte welkom op 28 augustus van 14:30 tot 18:00 uur, in De Hoftuin in Amsterdam.

Toegang is gratis, meld je vooraf wel even aan

Meer info
verdieping ontwikkeltraject carriere

Start 14 september - De Verdieping: Werk en Identiteit

Je loopt wel eens rond met vragen... Wat is belangrijk voor mij? Hoe kan ik het verschil maken? Wie ben ik eigenlijk en waar wil ik voor gaan? Gedurende zeven avonden ga je in een veilige setting aan de slag met je ontwikkeling. Gevoed met theorie, reflectie, praktische oefeningen én lekker eten ga je de verdieping aan.

De Verdieping start op dinsdag 14 september van 18:30 tot 21:30 uur in onze Kas, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Meer info
banners voor FB events-13

15 september - Bloeiklas: Hoe ontdek je wat je wilt?

Er is zoveel mogelijk! Fijn natuurlijk, maar soms ook best ingewikkeld. Want hoe maak je dan goede keuzes? En wat als er dan ook nog eens best wat druk op staat? De maatschappij verwacht iets. Je omgeving. En natuurlijk jijzelf.

Deze bloeiklas vindt plaats op woensdag 15 september van 19:30 tot 21:30 uur, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Ticketprijs: €7,50 - €12,50

Meer info
Mestival Verbinding

25 september - Mestival: een festival over verbinding in tijden van verdeeldheid

Tijdens het Mestival 2021 wil De Kwekerij met jou duiken in de wereld van polarisatie en bubbels. We willen begrijpen waarom we elkaar niet begrijpen. Op zoek naar de mechanismen erachter. Doe je mee?

Dit Mestival vindt plaats op zaterdag 25 september van 13:00 tot 19:00 uur, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Ticketprijs: €10,00 - €15,00

Meer info
banners voor FB events-14

5 oktober - Bloeiklas: Wanneer is liefde goed genoeg?

We zijn allemaal op zoek naar liefde. Zoeken de perfecte partner of zijn erachter gekomen dat onze partner niet perfect is. Wat doe je dan? Ben je te kieskeurig? Wanneer is liefde goed genoeg?

Deze bloeiklas vindt plaats op dinsdag 5 oktober van 19:30 tot 21:30 uur, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Ticketprijs: €7,50 - €12,50

Meer info
bloeiklas rust stress (website)-01

18 oktober - Bloeiklas: Hoe vind je rust in de drukte?

Er is zoveel te doen. En alles is belangrijk. Dat ene feestje kun je echt niet missen. Die opdracht moet nog af. Je wilt vrienden zien. En moet nog iets aan je CV doen. Terwijl je zo rond rent voel je je soms uitgeput. Rusten doe je wel als alles klaar is.

Deze bloeiklas vindt plaats op maandag 18 oktober van 19:30 tot 21:30 uur, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam.

Ticketprijs: €7,50 - €12,50

Meer info

Diversiteit en coronabeleid
De meeste van onze activiteiten vinden op dit moment online plaats, via Zoom. We hopen je gauw weer in onze Kas te mogen ontmoeten, zodra dat veilig kan.

De activiteiten van De Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle achtergronden, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er mogelijk is. We denken graag met je mee.

De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot één van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje. We hopen je snel te ontmoeten!