Wat is een bloeiklas?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij?

Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.

Binnenkort

Hoe verdiep jij je vriendschappen?

We kennen meer mensen dan ooit tevoren en onze sociale netwerken blijven groeien. Maar wat maakt nou een goede vriendschap, en hoe verdiep je die?

Wanneer is het ooit goed genoeg?

Volgens het idee van zelfontplooiing zijn we nooit helemaal af: er zijn altijd mogelijkheden om te groeien. Daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we nooit goed genoeg zijn. Waarom zijn we niet tevreden met wat we al hebben?

Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

Het is verleidelijk onzekerheden en negatieve gevoelens te zien als persoonlijk falen. Je eerste reactie is wellicht de boel te negeren of ertegen te gaan vechten. Maar wat gebeurt er als je eerlijk je kwetsbaarheid deelt?

Later dit jaar

Hoe vind je rust in de drukte?

Er is zoveel te doen. En alles is belangrijk. Dat ene feestje kun je echt niet missen. Die opdracht moet nog af. Je wilt vrienden zien. En je moet nog iets aan je CV doen. Terwijl je zo rondrent voel je je soms uitgeput. Rusten doe je wel als alles klaar is.

Wanneer is liefde goed genoeg?

Liefde kent ontelbare smaken en vormen. Wat mag je van de liefde verwachten en wat verwacht de liefde van jou? Voor alle studenten en young professionals met of zonder prela‘s/rela‘s/scharrels en quarrels!

Hoe heeft je opvoeding je gevormd?

Geen ellebogen op tafel, met twee woorden spreken. Iedereen heeft van huis uit bepaalde regels meegekregen. Maar vaak sta je niet écht stil bij hoe je daardoor bent gevormd. Wat neem je (on)bewust mee uit je opvoeding?

Waarom willen we steeds iets nieuws?

Liever vernieuwing dan voorspelbaarheid: we zijn dol op nieuwe uitdagingen, contacten en prikkels. We houden het liefst onze opties open. Maar weerhoudt ons dat er niet van om échte keuzes te maken?

Wat als we het oneens zijn?

We zijn het vaak oneens. Dat kan niet anders met verschillende mensen. We zijn het oneens met onze partner. Met onze baas. Met iemands politieke opvatting. Hoe kunnen we daar op een goede manier mee omgaan?

Wanneer ben je productief genoeg?

We willen allemaal productief zijn. Dat geeft een voldaan gevoel en levert mooie resultaten op. Maar we kunnen niet altijd productief zijn.
Wanneer ben je dan productief genoeg?