Wat is een bloeiklas?

 

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij?

Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.

De standaardprijzen voor de bloeiklassen zijn: €7,50-€12,50

Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee.

Binnenkort

Wanneer is het ooit goed genoeg?

Volgens het idee van zelfontplooiing zijn we nooit helemaal af: er zijn altijd mogelijkheden om te groeien. Daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we nooit goed genoeg zijn. Waarom zijn we niet tevreden met wat we al hebben?

Waarom willen we steeds iets nieuws?

Liever vernieuwing dan voorspelbaarheid: we zijn dol op nieuwe uitdagingen, contacten en prikkels. We houden het liefst onze opties open. Maar weerhoudt ons dat er niet van om échte keuzes te maken?

Wanneer is liefde goed genoeg?

Liefde kent ontelbare smaken en vormen. Wat mag je van de liefde verwachten en wat verwacht de liefde van jou? Voor alle studenten en young professionals met of zonder prela‘s/rela‘s/scharrels en quarrels!

Later dit jaar

Hoe ontdek je wat je wilt?

Keuzes genoeg, maar hoe bepaal je welk pad je inslaat? Kan je zeker weten dat je een juiste keuze maakt? Zet eerst een stap terug. Wat is nu echt belangrijk?

 

Wat verwacht jij van vriendschap?

Vriendschap kent vele vormen. Met de een ga je uit, bij de ander kom je thuis. Maar hoe vanzelfsprekend zijn goede vrienden eigenlijk? Wat zijn de ingrediënten voor een betekenisvolle vriendschap?

Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

Het is verleidelijk onzekerheden en negatieve gevoelens te zien als persoonlijk falen. Je eerste reactie is wellicht de boel te negeren of ertegen te gaan vechten. Maar wat gebeurt er als je eerlijk je kwetsbaarheid deelt?

Hoeveel speelruimte geef jij jezelf?

In tijden van onderlinge concurrentie ligt de nadruk vaak op presteren en het perfecte plaatje willen nastreven. Hoe kunnen we wat speelser omgaan met onze ideaalbeelden?

Hoe heeft je opvoeding je gevormd?

Geen ellebogen op tafel, met twee woorden spreken. Iedereen heeft van huis uit bepaalde regels meegekregen. Maar vaak sta je niet écht stil bij hoe je daardoor bent gevormd. Wat neem je (on)bewust mee uit je opvoeding?

Hoe vind je rust in de drukte?

Druk zijn lijkt een statussymbool waarmee je laat zien dat je het goed voor elkaar hebt. Maar drukte kan niet zonder rust – en jij ook niet! Wat is rust voor jou? En hoe kom je tot rust in het rumoer van de dag?