Bloeiklas: Hoe vind je rust in de drukte?

Nu alleen op aanvraag

Er is zoveel te doen. En alles is belangrijk. Dat ene feestje kun je echt niet missen. Die opdracht moet nog af. Je wilt vrienden zien. En je moet nog iets aan je CV doen. Terwijl je zo rondrent voel je je soms uitgeput. Rusten doe je wel als alles klaar is.

In deze bloeiklas bieden we ideeën en creatieve oefeningen aan over hoe jij rust kunt pakken in de drukte. Met de inzichten van filosofe Marli Huijer ontdekken we waarom rust er zo makkelijk bij in schiet en verkennen we onder andere het belang van ritme. Vanuit Stephen Covey’s klassieker ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ nemen we onze eigen agenda onder de loep. Wat is urgent en wat belangrijk? We prikken ballonnen lek, ademen en wisselen ervaringen uit. Zo krijgt rust een plek in jouw leven.

Tijdens deze avond:

✔️ We delen vragen en inzicht over rust

✔️ Je ontdekt waarom we geen tijd hebben voor rust

✔️ Je staat stil bij het belang van onze eigen to do’s in onze kalender

✔️ We geven je handvatten om rust een plekje te geven in je leven

Veelgestelde vragen

Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.

Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!

Door wie?

De bloeiklassen worden gegeven door kwekers. Kwekers zijn mensen tussen de 18 en 35 jaar, die onze Kweekschool hebben afgerond. De kweekschool is een eenjarige opleiding waarbij kwekers de methodologie van De Kwekerij aanleren, oefenen met alle onderdelen van een bloeiklas, 360 graden feedback krijgen en zich de thematiek van De Kwekerij eigen maken.

De opleiding van de kweekschool wordt gegeven door Guy Wijnen. Guy is opgeleid in het geven van trainingen door Karin de Galan (School voor Trainingen) en heeft ruim 9 jaar ervaring als trainer voor kleine en grote organisaties. Door het aanleren van de methodologie en het oefenen in de praktijk worden de kwekers klaar gestoomd voor het geven van bloeiklassen.

Testimonials

“Leuk dat je wordt aangezet tot nadenken, leerzaam om verhalen van anderen te horen.”

“Ik ben erachter gekomen dat ik mezelf geen rust gun. Dat was confronterend, maar ik weet nu hoe ik eraan kan werken”

“De oefening waarbij we ons energieniveau’s langsliepen vond ik erg leuk en leerzaam”

“Ik heb geleerd meer te luisteren naar mijzelf en (eerder) open te stellen.”