Bloeiklas: Hoe vind je rust in de drukte?

Woensdag 19 mei, 19:30 - 22:00
Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

Druk zijn lijkt de nieuwe norm in een wereld met eindeloos veel mogelijkheden en de focus op groei. We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, we kunnen hier niet langer blijven staan – of wel?

Volgens filosoof Marli Huijer kan drukte niet zonder rust: een goed ritme zorgt voor afwisseling tussen beide. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je misschien. Want hoe vind je de ruimte om even naar buiten te gaan als je tien Zoom-meetings op een dag hebt? Tijdens deze avond behandelen we daarom niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Hoe implementeer je rust in je dagelijks leven, als je tegelijkertijd jong en ambitieus bent? Aan de hand van persoonlijke reflectie en praktische oefeningen gaan we daarmee aan de slag!


Bekijk hier ons coronabeleid.

 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!Testimonials
"Ik ben erachter gekomen dat ik mezelf geen rust gun, dat was confronterend, maar ik weet nu hoe ik eraan kan werken."
"De oefening waarbij we ons energieniveau's langsliepen vond ik erg leuk en leerzaam!"
"Er werd snel een veilige sfeer gecreëerd en de afwisseling tussen theorie en oefeningen spreekt mij erg aan."
"Het contact in de groep was top. Leuk en leerzaam om verhalen van anderen te horen."
"Mooie locatie, mooi onderwerp en voldoende diepgang!"