Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Voor de volgende boekenclubmeeting lezen we ‘Een halve gele zon’ van Chimamanda Ngozi Adichie. ‘Een halve gele zon’ speelt zich af in het Nigeria van de jaren zestig, waar op dat moment een bloedige burgeroorlog woedt. Tegen deze achtergrond beschrijft Ngozi Adichie hoe de uiteenlopende levens van een huisbediende van een excentrieke universiteitsprofessor, een dochter van een rijke zakenman uit Lagos en een verlegen Britse schrijver met elkaar verstrengeld raken. Ngozi Adichie vervlecht kunstig thema’s als klasse en afkomst, liefde, morele verantwoordelijkheid te midden van geweld en het einde van de kolonisatie in een bijzonder verhaal over de Biafraanse oorlog.


De boekenclub-meeting vindt plaats op donderdag 6 mei, vanaf 19:30. Gezien de coronamaatregelen zal dat waarschijnlijk online via Zoom zijn.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

 
 

Yes ik doe mee!