Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Voor de volgende boekenclubmeeting hebben we zowaar een echte Russische klassieker uitgekozen om te gaan lezen: ‘De meester en Margarita’ van Michael Boelgakov. Boelgakov schreef het boek terwijl Rusland door Stalin tot een communistische terreurstaat werd omgevormd, en vanwege de anti-communistische toon werd het boek pas een flink aantal jaar na Boelgakovs dood gepubliceerd, zwaar gecensureerd. Naast een politieke aanklacht is het boek echter ook een fascinerend liefdesverhaal, waarbij Boelgakov in de setting van het stalinistische Moskou net zo makkelijk heksen en vampiers opvoert als dat hij op speelse wijze een net iets andere draai geeft aan roemruchte personages als de duivel en Pontius Pilatus. ‘De meester en Margarita’ is een wonderlijk surrealistisch verhaal dat vernuftig inhaakt op een maatschappij vol mooipraters, opportunisten en charlatans.


De boekenclub-meeting vindt plaats op dinsdag 27 oktober, vanaf 19:30, op Nieuwe Keizersgracht 1A.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

 
 

Yes ik doe mee!