De Kwekerij boekenclub

 

Hou je van lezen en zou je graag eens met mensen in gesprek gaan over een boek? Of zou je juist meer tijd willen maken om te lezen, omdat je daar nu niet aan toe komt?
Dan heten we je van harte welkom bij De Kwekerij boekenclub!

 

Eén boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Tijdens de avond bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. De diepte in dus!

Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Deze maand lezen we ‘Kroniek van een aangekondigde dood’ van Gabriel Garcia Marquez. Dit korte verhaal, dat zich afspeelt in een dorpje in Colombia, begint met een groots gevierde bruiloft. Slechts enkele uren na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid echter alweer naar huis gestuurd door haar kersverse man, als hij erachter komt dat ze niet meer maagd is. De twee broers van betreffende vrouw voelen zich verplicht om wraak te nemen op de man die hun zus ontmaagd zou hebben, en kondigen aan om hem te vermoorden.

We spreken af in café De Magere Brug aan Amstel 81, dit keer op de dinsdagavond 14 juni, met inloop om 20:00 en 20:15 als starttijd.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

Meld je hieronder aan voor onze boekenclub

8 + 15 =