De Kwekerij boekenclub

 

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

 

Eén boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Tijdens de avond bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. De diepte in dus!

Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Voor de volgende boekenclubmeeting lezen we ‘Turks Fruit’ van Jan Wolkers. Naast dat Turks fruit het meest gelezen boek is dat Jan Wolkers heeft geschreven, werd de verfilming ervan ook nog eens de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. Deels gebaseerd op het leven van Wolkers zelf, die opgroeide in een gereformeerd milieu maar daar al gauw in opstand tegen kwam, gaat Turks fruit over de heftige liefde van beeldhouwer Erik voor de jonge liftster Olga. Nadat Erik en Olga samen een romantische zomer hebben doorgebracht, besluiten ze te trouwen, tegen de zin van Olga’s ouders. Dan begint Olga zich echter vreemd te gedragen, breekt abrupt met Erik en keert terug naar haar ouders…

De boekenclub-meeting vindt plaats op dinsdag 21 september, vanaf 19:30 in de Hoftuin aan de Nieuwe Herengracht 18.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

2 + 13 =