Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Voor de volgende boekenclubmeeting lezen we de verhalenbundel ‘Elektriciteit’ van Rob van Essen. 'Elektriciteit' bestaat uit verschillende verhalen over uiteenlopende mensen die het hoofd bieden aan situaties die boven hen uit dreigen te stijgen. Van Essen ziet verhalen in mensenlevens waar anderen ze misschien niet zo snel zouden opmerken, en vertelt deze verhalen met verve. Er passeren bange mensen die dapper tegen het leven proberen op te boksen, nietsvermoedende mensen die door een plotselinge gebeurtenis gedwongen worden hun tot nu toe geleefde leven te bevragen en rare mensen die onverwachts herkenbaar blijken. Het tragische en bevreemdende beschrijft Van Essen met humor en nuchterheid, wat de verhalen in 'Elektriciteit' zowel toegankelijk als verontrustend maakt.


De boekenclub-meeting vindt plaats op donderdag 7 januari, vanaf 19:30, online via Zoom.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

 
 

Yes ik doe mee!