Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Het boek voor mei is Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier. In dit verhaal stuit een professor per toeval op een boek dat hem doet besluiten zijn oude, gestructureerde leventje vaarwel te zeggen en diezelfde nacht nog per trein naar Lissabon te vertrekken. Daar gaat hij op zoek naar antwoord op de vraag wat het betekent en wat ervoor nodig is om een ander leven te leiden. Voor de schrijver Pascal Mercier, pseudoniem van de filosoof Peter Bieri, is vrijheid een terugkerend thema in zijn leven: als jonge man vluchtte hij weg uit het naar zijn ervaring benauwde Zwitserland door de trein naar Londen te nemen om een vrouw achterna te reizen, en later nam hij het ingrijpende besluit om romans te gaan schrijven. “Een mens kan slechts vrij zijn als hij regelmatig – letterlijk of figuurlijk – ‘de trein neemt’ en nadenkt over de vraag of zijn leven nog wel overeenstemt met zijn wil,” aldus Bieri in een interview in de Volkskrant . Wees welkom om aan te sluiten bij de volgende wilde rit van de Kwekerij Boekenclub!

De boekenclub-meeting vindt plaats op 11 juni, vanaf 19:30. Vanwege corona-maatregelen vindt de bijeenkomst plaats via Zoom.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl. Wil je meedoen? Dan kun je hieronder het aanmeldformulier invullen. Deelname aan de boekenclub is gratis.

 
 

Yes ik doe mee!