De Kwekerij boekenclub

 

Hou je van lezen en zou je graag eens met mensen in gesprek gaan over een boek? Of zou je juist meer tijd willen maken om te lezen, omdat je daar nu niet aan toe komt?

Dan heten we je van harte welkom bij De Kwekerij boekenclub!

 

Eén boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Tijdens de avond bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. De diepte in dus!

Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Deze maand lezen we Buitenleven van Nina Polak. Buitenleven gaat over de geliefden Rivka en Essa, die besluiten om de hectische stad te verruilen voor een oud huis op het uitgestrekte platteland in het noorden. Wat klinkt als een romantische droom, blijkt echter een totaal verschillende uitwerking te hebben op hun binnenwereld, met alle spanningen van dien. Polak verbindt kunstig uiteenlopende thema’s als de zoektocht naar een zuiver leven, de invloed van het samenleven met iemand die veel somber is en de gevolgen van vooroordelen.

De komende boekenclubmeeting vindt plaats op de woensdagavond van 25 januari, naar alle waarschijnlijkheid weer in Café De Magere Brug aan Amstel 81, met inloop om 20:00.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

Meld je hieronder aan voor onze boekenclub

15 + 10 =