De Kwekerij boekenclub

 

Hou je van lezen en zou je graag eens met mensen in gesprek gaan over een boek? Of zou je juist meer tijd willen maken om te lezen, omdat je daar nu niet aan toe komt?

Dan heten we je van harte welkom bij De Kwekerij boekenclub!

 

Eén boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Tijdens de avond bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. De diepte in dus!

Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Deze maand lezen we de klassieker The Man Who Was Thursday: A Nightmare van Gilbert Keith Chesterton. Het genre is volgens internet een ‘metafysische thriller’, in zoverre dat iets verduidelijkt, maar kort gezegd is het een atypische detectiveroman over een poëet die detective is geworden en binnendringt in een geheime anarchistische organisatie. Tegelijkertijd gaat het echter over filosofische thema’s als ethiek, waarheid en de spanning tussen orde en chaos: genoeg stof om een avondje eens stevig over door te praten dachten wij.

We spreken af in café De Magere Brug aan Amstel 81, dit keer op de avond van 18 oktober, met inloop om 20:00 en start om 20:15.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

Meld je hieronder aan voor onze boekenclub

11 + 12 =