Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Voor de volgende boekenclubmeeting lezen we ‘De wetten’ van Connie Palmen. In ‘De Wetten’ doet Marie Deniet haar relaas over zeven jaren waarin ze zeven mannen ontmoet. Tussen haar persoonlijke en filosofische bespiegelingen door word je als lezer meegenomen in Marie’s vragen over wat het betekent om iemand te zijn, wat het is om lief te hebben en volgens welke wetten het leven geleefd dient te worden. Omdat ze bij het schrijven van haar boeken volop put uit haar eigen ervaringen noemt Palmen haar stijl ‘autobiofictie’, wat de leeservaring nog een stukje intiemer maakt.


De boekenclub-meeting vindt plaats op donderdag 24 juni, vanaf 19:30 in de Hoftuin aan de Nieuwe Herengracht 18.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

 
 

Yes ik doe mee!