De Kwekerij boekenclub

Hou je van lezen en zou je graag eens met mensen in gesprek gaan over een boek? Of zou je juist meer tijd willen maken om te lezen, omdat je daar nu niet aan toe komt?

Dan heten we je van harte welkom bij De Kwekerij boekenclub!

 

Eén boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Tijdens de avond bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. De diepte in dus!

Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Deze maand lezen we De diepst verborgen herinnering van de mens van Mohamed Mbougar Sarr. De diepst verborgen herinnering van de mens gaat over de zoektocht van een jonge schrijver naar de mysterieuze schrijver van een legendarische literaire klassieker die van de aardbodem verdwenen is na een schandaal en een racistisch getinte lastercampagne. Centraal staan onder meer de ingewikkelde erfenis van het kolonialisme op het schrijverschap, de keuze tussen schrijven en leven, en de waarde van literatuur. Het boek werd bejubeld door talloze recensenten en won de Prix Goncourt, dus dat belooft alvast veel goeds. 

De komende boekenclub vindt plaats om 20:00 op de woensdagavond van 1 maart, we zitten weer in de kelders van Gist aan de Nieuwe Herengracht 20.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Vanwege het hoge aantal aanmeldingen de afgelopen tijd hebben we helaas besloten om tijdelijk een stop te zetten op de mogelijkheid om je aan te melden. Mocht je op wachtlijst willen, mail dan even naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl, dan kan je aansluiten zodra er weer ruimte is.

Meld je hieronder aan voor onze boekenclub

1 + 12 =