Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Stel, je besluit om mee te doen. Leuk! Gedurende de maand sturen we je een aantal emails met daarin korte artikelen met vragen of overwegingen over het boek. Onder het artikel kun je de discussie aangaan met andere deelnemers. Hoe denken zij hierover?

Meer zin in een offline gesprek? Aan het einde van de maand organiseren we een avond waarop we het boek van die maand bespreken, onder het genot van een hapje en drankje.

Het boek voor februari is De acht bergen van Paolo Cognetti . Het boek is een fictief verhaal over twee jongens, de één een achterblijver, trouw blijvend aan z’n wortels, de ander een rusteloze reiziger, op zoek naar een betere plek op aarde. In het beschrijven van de vriendschap die zich ontwikkelt tussen de twee jongens laat Cognetti veel grote thema’s aan bod komen, die op het moment dat hij het boek schreef een grote rol speelden in zijn eigen leven. Daardoor leent het boek zich volgens Cognetti wel voor een boekenclub: ‘Mijn boek nodigt in ieder geval uit om na te denken, of te praten, over je eigen plek in de wereld, waar je thuishoort of welke ‘bergen’ je wil bereizen. En over hoe je je verhoudt tot eenzaamheid. Dat zijn onderwerpen waarover ik lezers graag zie praten, maar ze kunnen het natuurlijk ook hebben over de ouder-kind relaties en het onderwerp van vriendschap of de gevoelens tussen Bruno en Pietro.’ Genoeg om te bespreken dus!

De boekenclub-meeting vindt plaats op 7 april, vanaf 19:30.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Margreet. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl. Wil je meedoen? Dan kun je hieronder het aanmeldformulier invullen. Deelname aan de boekenclub is gratis. Tijdens de avond vragen we wel een bijdrage voor drankjes.

 
 

Yes ik doe mee!