De Kwekerij boekenclub

 

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

 

Eén boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Tijdens de avond bespreken we onze leeservaring, maar ook hoe de thema’s in het boek jouw persoonlijk raken. De diepte in dus!

Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Voor de volgende boekenclubmeeting lezen we ‘De avonden’ van Gerard Reve. In zijn debuutroman staat de saaiheid centraal van het naoorlogse Amsterdam, zoals beleefd door een jongeman genaamd Frits van Egters. Tegenover de eenzaamheid en eentonigheid die zijn alledaagse leven kleuren, probeert Frits zich dapper staande te houden met humor en de hoop dat er toch nog iets hogers en groters bestaat, met een hoop tragikomische passages tot gevolg. Stel je in op een boek vol verveling, ergernis, irritante ouders en vrienden, en je ervaart een meesterwerk, aldus de website leesadviezen.nl. 😉

De boekenclub-meeting vindt plaats op dinsdag 11 november, vanaf 19:30 in onze Kas aan de Nieuwe Herengracht 18. Als dat door corona-maatregelren niet mogelijk is, zal de boekenclub online doorgaan via Zoom.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl.

Meld je hieronder aan voor onze boekenclub

1 + 6 =