Welkom bij De Kwekerij Boekenclub

Lees je graag boeken geïnspireerd door filosofie, sociologie, spiritualiteit of psychologie? Wij ook! En soms hebben we de behoefte om niet alleen te lezen, maar hierover ook met anderen te discussiëren. Daar hebben we een oplossing voor gevonden:
De Kwekerij boekenclub!

Één boek en één ontmoeting per maand

Elke maand lezen we een boek. Dit kan fictie of non-fictie zijn, maar altijd met een filosofische, sociologische of psychologische inslag. Vooraf geven we aan welk boek dit is en kun je besluiten of je mee wilt lezen. Er zijn geen verplichtingen: wil je de ene maand wel meelezen, maar daarna een keertje niet? Geen probleem! Wel hopen we, dat wanneer je je aanmeldt, je ook daadwerkelijk actief meedoet. Samen maken we de boekenclub!

Deze zomer lezen we 'Tussen de wereld en mij' van Ta-Nehisi Coates. Het boek gaat over een vijftienjarige jongen die hoort dat er in Amerika weer een Afro-Amerikaanse jongeman is doodgeschoten door de politie. Als de vader van de jongen hem ziet huilen in zijn slaapkamer, heeft hij allereerst de intentie om hem te troosten, maar besluit dan in plaats daarvan een brief te schrijven. ‘Tussen de wereld en mij’ is die brief, geschreven door Ta-Nehisi Coates aan zijn vijftienjarige zoon, en vormt de indringende weerslag van Coates’ persoonlijke ervaring van opgroeien in een zwart getto in Baltimore.

De boekenclub-meeting vindt plaats op 10 september, vanaf 19:30. We zouden het leuk vinden om buiten af te spreken, in de Hoftuin (Nieuwe Herengracht 18), uiteraard op gepaste afstand. Mocht het weer tegenvallen, dan verplaatsen we naar binnen.

De boekenclub wordt georganiseerd door David en Anouk. Heb je vragen, dan kun je een mailtje sturen naar boekenclub@kwekerijamsterdam.nl. Wil je meedoen? Dan kun je hieronder het aanmeldformulier invullen. Deelname aan de boekenclub is gratis.

 
 

Yes ik doe mee!