De Idealenschool
Avondschool

Altijd al wat willen doen met je idealen? Welkom bij de Idealenschool!

Wil jij van betekenis zijn in jouw stad, maar weet je nog niet hoe? Wil je helder krijgen voor welk ideaal jij staat? Of heb je een idee, en wil je er nu echt mee aan de slag? In deze cursus – in samenwerking met Hoe dan wel – ga je in zes avonden van ideaal naar uitvoering. Je wordt stilgezet: wat vind ik belangrijk, wat grijpt me aan, waarom? 

Samen met een groep (beginnende) idealisten verken je jouw mogelijkheden: Waarbij wil ik betrokken zijn? Welke rol past bij mij? Wil ik een eigen initiatief nemen of aansluiten bij anderen? Of je nu vrijwilliger wilt worden of sociaal ondernemer, in deze cursus kom je erachter. We verzekeren je dat je nog tijdens het traject op pad gaat om het uit te proberen. 

Aan het eind van de cursus weet jij wat je ideaal is en hoe jij daar vanuit jouw talent en mogelijkheden aan kunt bijdragen. Sterker nog, je bent al begonnen!

Doe je mee?

idealenschool-vierkant

Praktisch

Wanneer: 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober , 14 november, 28 november, 12 december
Tijdstip: Van 19.30 tot 21.30
Locatie: De Kwekerij,  Nieuwe Keizersgracht 1A, Amsterdam
Prijs*: 485€ | Plek voor 12 deelnemers
Voor aanvang van het traject is er een kennismakingsgesprek, waarin we bespreken wat je uit het traject wilt halen, en je eventueel nog vragen kunt stellen.
* Is de prijs een drempel voor je? Stuur even een berichtje, dan komen we er samen uit.

Wat je kunt verwachten

Zelfreflectie

Je leert jezelf kennen door je te spiegelen aan actuele trends en maatschappelijke ontwikkelingen. Door wie of wat laat jij je raken? En wat zegt dat over jou? Gaandeweg ontdek en (her)formuleer je haarscherp wat jou ideaal is. En hoe dit past in jouw manier van naar het leven kijken.

Bevlogen facilitators

Suzan Doodeman en Johannes van den Akker zijn bevlogen sociaal ondernemers. Met hun firma ‘Hoe Dan Wel’ ondersteunen ze mensen en organisaties om hun idealen te verwezenlijken. Ze verwierven nationale bekendheid met ‘We Gaan Ze Halen’, een actie om vluchtelingen uit Lesbos naar Nederland te brengen.

Samen met Guy Wijnen, oprichter van De Kwekerij, staat er een bevlogen team van mensen die hun idealen zelf in de praktijk brengen.

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Net als in het boek ‘Hoe dan wel’ Hun boodschap? delen we slimme ideeën en handige tips om te zorgen dat je echt aan de slag gaat. Hoe begin je een beweging? Waar loop je tegenaan en hoe anticipeer je hierop zodat je ideaal toch tot uiting komt.

Actie

We leggen de nadruk op beweging, iets dóén; laat iets zien van datgene wat je voor ogen hebt. En dat experiment moet al iets goeds zijn in zichzelf. Het hoeft geen succes te zijn, maar dan wel een gerichte mislukking, zodat je weet waaraan het ligt.is mijn ideaal

 

Voor wie?

Herken jij jezelf in…

  • iemand die zich kwaad maken over onrecht, ongelijke kansen, klimaatverandering, polarisatie
  • iemand met idealen. Die verandering teweeg wilt brengen
  • iemand die wilt leren hoe je grip krijgt op je idealen en er iets mee kunt doen
  • iemand die goed wilt zorgen dat je het ook kunt volhouden, het niet te zwaar maakt voor jezelf
  • iemand die samen met anderen daad bij het woord wilt voegen en klaar is voor actie

Wat je krijgt

  • netwerk van idealisten
  • impactvolle organisaties
  • een leerervaring met praktijkervaring

Schrijf je nu in voor de Idealenschool!

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier. We maken dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

3 + 8 =