Waarom willen we steeds iets nieuws?

Dinsdag 12 januari 19:30 - 21:30 uur
Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

In je leven maak je oneindig veel keuzes: van wat je op je brood smeert tot met wie je het bed deelt. Al die opties geven ons een gevoel van vrijheid, maar volgens filosoof Simon Gusman hebben ze ook een keerzijde. Hij stelt dat we verslaafd zijn aan het kunnen maken van keuzes – we zijn dol op nieuwe uitdagingen, contacten en prikkels. We houden het liefst onze opties open. Maar weerhoudt ons dat er niet van om échte verbindingen aan te gaan?

Tijdens deze avond verkennen we twee mensbeelden van Zygmunt Bauman: de saaie wereldvreemde en de rusteloze toerist. De wereldvreemde kenmerkt zich door een diepe worteling in diens omgeving – je zou het ook vastgeroest kunnen noemen. De toerist is daarvan juist het tegenovergestelde: altijd onderweg naar nieuwe ervaringen en nergens aan gebonden. Hoe verhoud jij je tot deze twee uitersten? Durf jij ergens voor te kiezen?

Bekijk hier ons coronabeleid.

 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!