Bloeiklas: Wanneer is het ooit goed genoeg?

Woensdag 11 november 19:30 - 21:30 uur
Locatie: online via Zoom

Rupsjes-nooit-genoeg, rustelozen en perfectionisten, welkom!

Volgens het idee van zelfontplooiing zijn we nooit helemaal af. Er zijn altijd kansen om te groeien, en daarmee vertellen we onszelf eigenlijk dat we nooit goed genoeg zijn. We voelen ons gejaagd, gestrest en ontevreden. Waarom moet het altijd meer, beter, gaver, sneller? Zo’n ontevreden houding maakt ons ongelukkig. Wat kan ons daarbij helpen?

Volgens David Steindl word je gelukkig door dankbaar te zijn in plaats van dankbaar door gelukkig te zijn. Elke kans die we krijgen, is een moment om dankbaar te zijn. Maar hoe je dit vormgeeft kan nog lastig zijn. Want we willen allemaal iets anders of meer van hetzelfde. Waarom zijn we niet gelukkig met dat wat we al hebben? Kom oefenen tijdens deze avond en ervaar hoe dankbaarheid je een meer optimistische kijk op het leven kan geven.

 
 

                De Kwekers

Sara: "Het lijkt zo makkelijk om te kijken naar dat wat er niet is, en wat er niet goed gaat. Alleen hiermee ga je voorbij aan alles wat je al hebt bereikt. Het gevoel dat het niet goed genoeg is, kan ik heel erg herkennen bij mijzelf. En het is zo zonde. Ik ben al een tijdje bezig met bewuster in het leven te staan, en elke dag te kijken naar dat wat ik heb. Het is niet altijd makkelijk, maar oefening baart kunst."Ruben: "Ik zou het leuk vinden om nog een keer een reis naar A te maken, of B te kunnen kopen, of aangenomen te worden bij C. Die D moet er binnenkort ook echt komen. Laatst zag ik iemand met E – moet ik hebben. Zonder F kan ik G toch nooit écht goed doen. Inmiddels vind ik rust in het besef dat ik mijn hele leven dit soort gedachtes zal hebben. En, wat denk je? ’t Blijkt veel chiller om dankbaar te zijn voor dat wat er al is."


 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van De Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee. De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!