Bloeiklas: Wanneer is liefde goed genoeg?

Dinsdag 18 mei 19:30 - 21:30 uur
Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

De verwachtingen zijn hoog. Zoals relatietherapeute Esther Perel opmerkt is het ongelooflijk wat mensen van elkaar verlangen. Je partner(s) moet(en) én je anker, én je beste vriend, én je vurige liefde zijn. Wat mag je van de liefde verwachten? En wat verwacht de liefde van jou? Wat is jouw ideaalbeeld in de liefde en hoe verhoudt die zich tot het zogenaamde ‘perfecte’ plaatje?

Liefde kent geen eenduidig recept, maar er zijn wel ingrediënten die de smaak maken. Volgens de Amerikaanse psycholoog Robert Sternberg bestaat een ‘goede liefdesrelatie’ uit drie dimensies: intimiteit, passie en commitment. Tijdens deze bloeiklas bekijken en bespreken we deze dimensies, praten we over de achtergrond van twijfels en hoe je zelf de balans tussen basiswaarden en verlangens vindt.

Bekijk hier ons coronabeleid.

 
 
 
 
Wat kun je verwachten?

Bloeiklassen zijn inspirerende workshops waarin we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan: het leven, de liefde, relaties, vriendschap, carrière en identiteit. Misschien stel je jezelf weleens de vraag; wat vind ik echt belangrijk? Of wat drijft mij en past dat wel bij mij? Met ontregelende oefeningen en in een experimentele setting zetten we je aan tot denken en actie. Dat betekent dat we niet blijven hangen bij de theoretische kennis maar dat we ook actief aan de slag gaan. Zodat je met nieuwe inzichten en een concrete stap naar huis gaat.


Voor wie?

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. Houden de prijzen je tegen om te komen? Stuur dan een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl, dan bespreken we wat er wel mogelijk is! We denken graag met je mee.

De Kwekerij is helaas (nog) niet rolstoeltoegankelijk. Wel kun je de bloeiklas online bijwonen of kunnen we samen een andere creatieve oplossing zoeken die voor je werkt. Twijfel je om een andere reden over de toegankelijkheid tot een van onze evenementen, stuur dan ook een mailtje naar info@kwekerijamsterdam.nl. We hopen je snel te ontmoeten!