Hoftuin van Eden | Paradijs van verbinding

zondag 24 april 2022, 14:00 – 19:30
De Hoftuin, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

 

Weet jij nog hoe je echt verbinding maakt? Na twee jaar pandemie is echt contact niet vanzelfsprekend. Onze kring werd kleiner. De gemoederen liepen soms hoog op. En het was lastig om elkaar te begrijpen.

Hoe mooi is het als je met een ander een goed gesprek kan voeren? In de Hoftuin van Eden creëren we een paradijs van verbinding, waar je de mogelijkheid krijgt de ander te leren begrijpen. Waar je kunt oefenen in het overbruggen van verschillen. Where we agree to disagree.

De Kwekerij en de Diaconie nodigen je daarom uit op 24 april in de Hoftuin voor muziek, lekker eten*, lezingen, workshops en gezelligheid. Leer de edele kunst van het luisteren. Verrijk een ander met jouw verhaal. Inspireer in plaats van polariseer. Doe een dansje. En vier de lente met verrassende ontmoetingen!

We zien je graag in de paradijselijke Hoftuin van Eden!

*Deze dag valt in de ramadan. Wil je aansluiten bij het avondprogramma en wat te eten mee naar huis nemen, dan kan dat!

Het programma

Main stage

Openingswoord: Noëlle Arts
Wat is polarisatie en hoe komt dat het we niet meer met elkaar in gesprek kunnen?

Hanane Abaydi
Welke vooroordelen staat verbinding bij jou in de weg?

Zomaargasten
De interviewer vraagt een bezoeker op de bank plaats te nemen. Wat kan diegene meegeven over het thema verbinding? Wat zijn sprankelende voorbeelden wanneer goede bedoeling mis liepen? Waarom is die persoon hier? Tijdens het kletsen worden beelden laten zien die live worden gezocht bij het verhaal van de bezoeker. Net echt zomergasten.

Workshops

Ritueel to connect door Bärbel Weiligmann
Ben je tevreden met je vertrouwde bubbel, of geven nieuwe contacten je juist de nodige inspiratie? Hoe verbind je jezelf met nieuwe mensen en wat heb je daarvoor nodig? We onderzoeken samen met behulp van verschillende rituelen hoe je daarin je eigen stap kunt zetten.

‘Wat als we het oneens zijn? door De Kwekerij
We zijn het vaak oneens. Dat kan niet anders met verschillende mensen. We zijn het oneens met onze partner. Met onze baas. Met iemands politieke opvatting. Hoe kunnen we daar op een goede manier mee omgaan?

Randprogramma

Muur van verbinding

Tafel spelletjes

Percussie workshop

Bak een pannenkoek voor een ander met Pancake Adventures

Food & drinks

Bier van ‘Gist’

Eten door het Wereldhuis – met producten van de boerderij ‘De Meent’.

Boarderless – Eet samen onder het genot van wereldmuziek en artistieke voeding.