Ontdek de speelruimte

Wat als het leven alsmaar serieuzer wordt? Wat als zelfs een uurtje sporten in teken gaat staan van een killerbody? En wat als onze werkweek zo veeleisend is dat we in onze vrije tijd uitgeblust vervallen in Netflixen en scrollen op Instagram? Gaat er dan niet iets essentieels verloren?

Nuttig en productief zijn is fijn maar het dekt toch niet echt de hele lading van ons mens-zijn. Zo hebben we namelijk ook de neiging om op onderzoek uit te gaan en te doen wat in ons opkomt, gewoon omdat het leuk is. We ontlenen betekenis aan zelfexpressie omdat we graag ons eigen leven kleur willen geven. En we beschikken over een flinke dosis verbeeldingskracht en creativiteit. Eén ding is zeker: De ruimte hiervoor neemt af en bij een gebrek hieraan worden we ongelukkig, overspannen of depressief. Dus hoe kunnen we het weer terug winnen? En waar moeten we dan beginnen? 

De eerste stap zetten we op zaterdagmiddag 22 mei. Temidden van de jungle van verplichtingen en passief vermaak creëren wij een oase op de grote zolder van de van Limmikhof. Op zolder bepaal je zelf wat je doet en moet je niks. Het is een plek van vrijheid, onderzoek en ontspanning. We noemen het ´De speelruimte´. Denk je hierbij meteen aan het spelen van bordspelletjes of tikkertje? Niks is minder waar. In het ogenschijnlijk kinderachtige imago gaat veel meer schuil dan je denkt. Nieuwsgierig?  Breek met je routine, volg je nieuwsgierigheid en kom naar de speelruimte op zaterdag 22 mei!