Traagste triathlon van Amsterdam

Vrijdag 16 september, vanaf 11:00 uur in de Hoftuin (achter de Hermitage)

Aanmelden doe je hier!

Live slow, ride fast – zo staat geschreven op de weg van Ronde Hoep. Maar wanneer vertragen we nu echt? Tijdens de Traagste Triathlon van Amsterdam mag je hard gaan, maar vertraag je door van je fiets in te ruilen voor je hardloopschoenen, en uiteindelijk met je swimsuit de Amstel in te duiken. Steeds trager verloopt de route van hartje Amsterdam naar een oase van rust buiten de stad.

traagste-triathlon

De Route
De traagste triathlon start in het hart van Amsterdam op het terrein van de Diaconie, vlak achter de Hermitage (Nieuwe Herengracht 18a). We verzamelen vanaf 11:00 uur en vanaf de start kun jezelf kiezen welke van de routes je neemt:

  • Slimme slak – 20 km fietsen, 2 km (hard)lopen en 200 meter zwemmen* (bekijk hier de route)
  • Stuiterende slingeraap – 40 km fietsen, 4 km (hard)lopen en 400 meter zwemmen* (bekijk hier de route)
  • Stressende struisvogel – 80 km fietsen. 8 km (hard)lopen en 800 meter zwemmen* (bekijk hier de route)

*natuurlijk kun je ook zelf je mix samenstellen

De Finish
De triathlon eindigt met een oogstfeest op Boerderij de Meent. Waar je bij aankomst kunt genieten van (h)eerlijk eten, koude drinken, live muziek en goed gezelschap. Deze boerderij is op initiatief van de Diaconie omgebouwd tot sociale werkplaats. Hier ontstaan verbindingen tussen stad en land, en tussen mensen met allerlei achtergronden. Zo wordt er duurzaam voedsel geproduceerd voor en door mensen die daar geen toegang toe hebben. En vinden de dieren een eerlijke weg naar ons bord.

De Buit
Met de Traagste Triathlon zamelen we geld in om Boerderij de Meent te voorzien van een nieuwe kas. Zodat ze het seizoen iets kunnen vertragen, en langer van groente en fruit kunnen genieten.

De Winnaar
Iedere deelnemer telt, net als elke kilometer, maar de Traagste Triathlon, zou de Traagste Triathlon niet zijn als je geen punten zou scoren wanneer je:

  • zoveel mogelijk mensen onderweg mee weet te nemen naar de finish (verbindingspunten per persoon)
  • als allerlaatste over de finish komt (punten per minuut die je later dan de voorlaatste binnenkomt, maar uiterlijk 15:00 uur)
  • de langste route hebt afgelegd (punten per kilometer)

Wie de meeste punten in de wacht sleept wordt eeuwig geroemd met de titel: Traagste Triatleet 2022.

Ook is er een prijs voor diegene die de meeste donaties heeft opgehaald. Deze held(in) wordt gehuldigd als de Traagste Triathlon Flappentapper 2022.

Aanmelding & inzameling
Aanmelding is gratis inclusief een maaltijd en drankjes. Het minimale bedrag van inzameling is € 50,- we streven naar gemiddeld € 150,- aan donaties per persoon. Met een totaalbedrag van €7.500 kunnen we Boerderij de Meent van een nieuwe kas voorzien.

Geen zin om te zweten?
Heb je geen zin om kilometers af te leggen, maar lijkt het je wel leuk om erbij te zijn? We kunnen  hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Stuur ons even een mailtje.

Eigen risico
Hoe leuk we het ook vinden dat je meedoet, deelname is op eigen risico. Wij voorzien je in een route. Maar houd zelf rekening met je eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers.