Traagste triathlon van Amsterdam

Vrijdag 16 september, om 11:00 uur in de Hoftuin

 

Aanmelding: gratis

 

Live slow, ride fast – zo staat geschreven op de weg van Ronde Hoep. Maar wanneer vertragen we nu echt? Tijdens de Traagste Triathlon van Amsterdam mag je hard gaan, maar vertraag je door van je fiets, naar je hardloopschoenen, en uiteindelijk met je swimsuit de Amstel in te duiken. Steeds trager verloopt de route van hartje Amsterdam naar een oase van rust onder de rook van de stad.

traagste-triathlon

De Finish
Met deze triathlon gaan we met 100 deelnemers finishen op Boerderij de Meent. Op deze plek is er slowfood, en een oogstfeest met verse happen en koude dranken. Deze plek is op initiatief van de Diaconie omgebouwd tot sociale werkplaats waar verbindingen ontstaan tussen stad en land, en tussen verschillende soorten mensen. Zo kunnen mensen zonder status hun eigen voedsel produceren, en vinden de dieren een eerlijke weg naar ons bord. Als we aankomen staat de moestuin staat rammend vol met kruiden en groenten, waar we bij de finish heerlijk van kunnen genieten.

 

De Route
De traagste triathlon start in het hart van Amsterdam op het terrein van de Diaconie, vlak achter de Hermitage (Nieuwe Herengracht 18a). We verzamelen vanaf 11:00 uur en vanaf de start kun jezelf kiezen welke van de routes je neemt:

  • Slimme slak – 20 km fietsen, 2 km (hard)lopen en 200 meter zwemmen*
  • Stuiterende slingeraap – 40 km fietsen, 4 km (hard)lopen en 400 meter zwemmen*
  • Stressende struisvogel – 80 km fietsen. 8 km (hard)lopen en 800 meter zwemmen*

*natuurlijk kun je ook zelf je mix samenstellen

 

De Buit
Met de Traagste Triathlon zamelen we geld in om Boerderij de Meent de voorzien van een nieuwe kas. Zodat we het seizoen iets kunnen vertragen, en langer van groente en fruit kunnen genieten. Omdat het duurzaam geproduceerde voedsel terecht komt bij mensen die hier normaal geen toegang toe hebben, draag je bij aan armoedebestrijding.

 

De Winnaar
Iedere deelnemer telt, net als elke kilometer, maar de Traagste Triathlon, zou de Traagste Triathlon niet zijn als je geen punten zou scoren wanneer je:

  • zoveel mogelijk mensen onderweg mee weet te nemen naar de finish (verbindingspunten per persoon)
  • als allerlaatste over de finish komt (punten per minuut dat je na de ena laatste deelnemer binnen komt, maar uiterlijk 15:00 uur)
  • de langste route hebt afgelegd (punten per kilometer die je meer hebt gereden dan de op een na hoogste score)

Wie de meeste punten in de wacht sleept wordt eeuwig geroemd met de titel: Traagste Triathlon Topper 2022.

Ook is er een prijs voor diegene die de meeste donaties heeft opgehaald. Deze held(in) wordt gehuldigd als de Traagste Triathlon Flappentapper 2022.

 

 

Aanmelding & inzameling
Aanmelding is gratis inclusief een maaltijd en drankjes (als je de finish hebt gehaald). Het minimale bedrag van inzameling is € 50,- we streven naar gemiddeld € 150,-. Met een totaalbedrag van €15.000 kunnen we Boerderij de Meent van een nieuwe kas voorzien.

 

 

Eigen risico
Hoe leuk we het ook vinden dat je meedoet, deelname is op eigen risico. Wij voorzien je in een route, maar houd zelf rekening met je eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers.