Traagste triathlon van Amsterdam

Vrijdag 8 september, vanaf 14:00 uur in de Hoftuin

Aanmelden doe je hier!

Live slow, ride fast – zo staat geschreven op de weg van Ronde Hoep. Maar wanneer vertragen we nu echt? Tijdens de Traagste Triathlon van Amsterdam mag je hard gaan, maar vertraag je door van je fiets in te ruilen voor je hardloopschoenen, en uiteindelijk met je swimsuit de Amstel in te duiken. Steeds trager verloopt de route van hartje Amsterdam naar een oase van rust buiten de stad.

traagste-triathlon

De Route
De traagste triathlon start vanuit de Hoftuin (Nieuwe Herengracht 18a).

De afstanden:

  • 20 km fietsen, 5 km (hard)lopen en 750 meter zwemmen

De Finish
De triathlon eindigt met een oogstfeest op Boerderij de Meent. Waar je bij aankomst kunt genieten van (h)eerlijk eten, koude drinken, live muziek en goed gezelschap. Deze boerderij is op initiatief van de Diaconie omgebouwd tot sociale werkplaats. Hier ontstaan verbindingen tussen stad en land, en tussen mensen met allerlei achtergronden. Zo wordt er duurzaam voedsel geproduceerd voor en door mensen die daar geen toegang toe hebben. En vinden de dieren een eerlijke weg naar ons bord.

De Buit
Met de Traagste Triathlon zamelen we geld in voor Boerderij de Meent. Op deze gastvrije plek net buiten de stad wordt ruimte geboden aan maatschappelijke doelgroepen. Er wordt hoogwaardig, lokaal en duurzaam voedsel geproduceerd voor sociale projecten in de stad; zoals opvangcentra, inloophuizen zoals het Wereldhuis en projecten zoals de Sociale Kruidenier. Een kostenpost die eraan zit te komen is het verder professionaliseren van de houtwerkplaats (doel: € 2.000). voor een goede cirkelzaag, schaafmachine, e.d. Als we echt ons best doen kunnen we ook nog bijdragen aan een professionele gaarkeuken (doel: € 10.000). 

Meedoen is belangrijker dan winnen

Aanmelding & inzameling
Aanmelding is gratis inclusief een maaltijd en drankjes. Het minimale bedrag van inzameling is € 50 we streven naar gemiddeld € 150 aan donaties per persoon. Met een totaalbedrag van €12.000 kunnen we Boerderij de Meent in alle wensen voor het nieuwe seizoen voorzien. Laten we hier voor gaan! 

Geen zin om te zweten?
Heb je geen zin om kilometers af te leggen, maar lijkt het je wel leuk om erbij te zijn? We kunnen hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Stuur ons even een mailtje.

Eigen risico
Hoe leuk we het ook vinden dat je meedoet, deelname is op eigen risico. Wij voorzien je in een route. Maar houd zelf rekening met je eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers.