5 tips voor jouw persoonlijke zoektocht

door Leanne Dijkdrent

 

Wat wil jij later worden? Het is een vraag die in elke fase van je leven speelt. Het begint als peuter met de grootste dromen, terwijl je als puber misschien geen idee had wat jij wilde doen. Op school kreeg je handvatten om op zoek te gaan naar wat je wilde worden, maar als volwassene blijft de vraag terugkomen. Nu ga je zelf op zoek. Vind jij dit moeilijk? Dan kan Theory U je handvatten bieden. In 7 fasen helpt dit jou naar een verandering, vanuit jezelf en anderen.

Schrijf je gedachten, interesses en vaardigheden op

Maak ruimte voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Lees het later eens terug en ontdek waar jij energie uit haalt. Dit kan doorslaggevend zijn voor jouw toekomst. Vind je dit moeilijk? In het 6 minuten dagboek ben je elke dag kort bezig met de gebeurtenissen van die dag.

 

Ga het gesprek aan

Je hoeft er niet alleen voor te staan! Ga in gesprek met anderen en luister van binnenuit met een open hart. Hierbij kan een bloeiklas helpen. Je gaat in gesprek met gelijkgestemden en door middel van verschillende oefeningen breng je de theorie in praktijk.

 

Meditatie

Word je bewust van het hier en nu. Activeer je zintuigen. Doe dit bijvoorbeeld door meditatie. Om die aanwezigheid te voelen is het nodig om een ‘open will’ te hebben: voorbij de angst van het onbekende te komen. Doordat je je helemaal openstelt is het mogelijk om een toekomst te verbeelden in de volgende stap.

 

Maak het concreet

Waar sta jij over x aantal jaar? Waar ben je goed in? Wat is jouw droom? Het is nu de kunst om jouw mogelijke toekomst te verbeelden. Door vorm te geven aan inzichten en ideeën die in de vorige fase zijn ontstaan. Maak dit zo concreet mogelijk voor jezelf.

 

Experimenteer erop los

Wil jij een studie volgen of een ander pad bewandelen? Loop eens een dag mee en ervaar hoe het is. Door ideeën, inzichten en dromen uit te proberen, realiseer jij je toekomst. Stap voor stap. Kijk naar de uitkomst en werk zo elke dag verder aan het proces.

Dit artikel verscheen eerder in ‘Het Blad’, het gratis e-magazine van De Kwekerij. De laatste editie gaat over purpose. Wil jij ‘m ook ontvangen? Meld je dan hieronder aan.

Ontvang ons gratis e-magazine!

 

* indicates required


 


Verder lezen?

Leven naar je idealen – niet in 7 stappen

Leven naar je idealen – niet in 7 stappen

Leven naar je idealen Niet in 7 stappen door Guy Wijnen   Weten wat je idealen zijn is één, maar hoe leef je ze ook na? Natuurlijk kan je ervoor kiezen om bepaalde waarden na te leven. Maar die waarden ook na te leven in een wereld waarin andere waarden en...

Waar geloof jij eigenlijk in?

Waar geloof jij eigenlijk in?

Waar geloof jij eigenlijk in? door Bram Kalkman   De kranten stonden er bol van. Voor het eerst zijn er meer niet-gelovigen dan gelovigen in Nederland. Ik geloof er niks van. Niet dat je, zonder dat je het doorhebt, een undercover-gelovige bent hoor. Althans....

“Waarom zijn we hier met z’n allen mee bezig?”

“Waarom zijn we hier met z’n allen mee bezig?”

Interview met Jonas Kooyman van de Havermelkelite “Waarom zijn we hier met z’n allen mee bezig?”   Jonas Kooyman is journalist en maker van de populaire nieuwsbrief de Havermelkelite waarin hij schrijft over het stadsleven en de tijdgeest. Guy sprak live op...